MENÜ

Fenerbahçe büyükse...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, ligde oynadığı son iki maçı kaybetti. Bu, sıradışı bir durum. Sarı-Lacivertli takım ilginçtir en son üst üste 2 mağlubiyeti şampiyonlukla tamamlanan 2013-14 sezonunda yaşamış. Kasımpaşa ve Eskişehir yenilgileri ile yarışta yaralanan Fenerbahçe, nisan ayında şampiyonluğunu ilan etmişti. O yüzden Fenerbahçeli oyuncu grubunun Yeni Malatya deplasmanında reaksiyon verme ihtimali çok yüksek. Aykut Kocaman’ın sevdiğim bir sözü vardır; “Hiçbir kuş sonsuza kadar uçmaz” diye. Hiçbir kuş hayatını sonsuza kadar yürüyerek de geçiremez. O yüzden, Fenerbahçe’den bir büyük takım reaksiyonu bekliyorum.

Kompakt bir takım

Fenerbahçe’nin deplasman performansı iç sahadan daha doyurucu. Erol Bulut’la kompakt bir takım haline gelen Malatya, savunmasını kalesine yakın kurduğunda iyi bir kontratak takımına dönüşebiliyor. Fenerbahçe’ye karşı ilk stratejinin bu olma ihtimali yüksek. Fenerbahçe’nin kapalı savunmaya karşı ne yapacağı önemli.

Neto-Neustadter olabilir

Geriden pasla çıkmak önemli fakat ondan daha önemlisi geçen hafta Akhisar maçında olduğu gibi açık alanda yakalanma riski. Adem ve Boutaib gibi iki akıllı forvete karşı savunmayı yeniden şekillendirmesi gerekebilir Aykut hocanın. Skrtel’in ağırlığı ve diz ağrıları, Neto-Neustadter’i mecbur kılabilir. Ayrıca Malatya’dan başlayarak kaptan Volkan’ın kaleyi alması Fenerbahçe’nin hayrına olacaktır.

Ön plana kim çıkar?

Giuliano, zirveye ulaştığı Başakşehir maçından sonra duraklama dönemine girdi. Fakat hâlâ Fenerbahçe’nin en büyük silahı. Takım olarak reaksiyon verilecekse, bu fitili Brezilyalı’nın ateşlemesi şart.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, bu sezon Giuliano’nun gol attığı 8 maçta da yenilmemiş, 7 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı. Sambacı’nın bu uğuru geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında bozuldu. Yıldız futbolcu, Yeni Malatya filelerini sarsıp yeni bir galibiyet serisi başlatmanın peşinde.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin tarihinde üst üste 3 hafta yenilgi bulmak zordur. En son 2009-10 sezonunda Daum’la bunu yaşadılar. Fenerbahçe iki haftadır kaybediyor. Malatya’da büyük bir reaksiyon verme ihtimalleri yüksek.

YORUM YAZ