MENÜ

Fellaini'nin Kartal'a ihtiyacı var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Atiba sonrasını planlamak istiyor. Onun kadar iyi pas bağlantısı kuracak, faulsüz top kazanacak ve takım top kaybettiğinde geri koşacak birini arıyor. Ama o oyuncu Fellaini mi sorusunun cevabı net değil.

Net olan tek şey var, o da Fellaini’nin Beşiktaş’a olan ihtiyacı, Beşiktaş’ın Fellaini’ye ihtiyacından daha fazla. Bence Atiba’nın yerine olur. Ama yanına alınıyorsa Oğuzhan ve Tolgay üretkenliğini mumla aratır.

Fellaini, 2002 ile 2014 arasındaki tüm turnuvaları kaçıran Belçika için bir dönem yeniliği sembolize ederdi, şimdi ise yokluğuyla değişimin kendisini ifade ediyor. Fellaini, Everton’dan Moyes’la birlikte Manchester United’a gittiği günden beri irtifa kaybediyor. Everton’un 10 numarası, United’ın pozisyonsuz oyuncusu artık Belçika Milli Takımı’nda da değil. Bir aylık sakatlıktan Chelsea maçıyla dönmesine rağmen teknik direktör Roberto Martinez onu bizdeki gibi ‘ağabeylik’ yapsın diye kadroya çağırmadı ve tam 10 yıl aradan sonra Fellaini’siz bir Belçika Milli Takımı izlettirdi.

Devler Ligi faktörü...

Beşiktaş, Atiba sonrasını planlamak istiyor. Onun kadar iyi pas bağlantısı kuracak, faulsüz top kazanacak ve takım top kaybettiğinde geri koşacak birini arıyor. Medel, Güneş’in kafasındaki ön libero değil, onu 11 haftada anladık. Ama o oyuncu Fellaini mi sorusunun cevabı da net değil. Net olan tek şey var, o da Fellaini’nin Beşiktaş’a olan ihtiyacı, Beşiktaş’ın Fellaini’ye ihtiyacından daha fazla. Oyun karakteri defansif görünse de Fellaini ön liberodan ziyade, 8 numara hatta 10 numara oynamayı daha çok seviyor. Fakat United’da ve Belçika Milli Takımı’nda onun orta sahada oynadığı maçlarda üretkenlik hayli azalıyor.

Eğer alınacaksa tanım doğru yapılmalı, Atiba’nın yerine mi yanına mı? Bence yerine olur, yanına alınıyorsa Oğuzhan ve Tolgay üretkenliğini mumla aratır. Ayrıca Belçikalı, United ile Şampiyonlar Ligi oynadığı için Beşiktaş ondan sezonun ikinci yarısında Avrupa’da faydalanamaz.

3 haftada her şey değişebilir!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi oynadığı için rakiplerine kıyasla çok daha derin bir kadro kurdu. 4 maç üst üste kazanamadığında küçük çaplı bir krize girmiş olsa da hâlâ ligin en büyük favorilerinden biri. Şampiyonlar Ligi’nde Porto’dan 1 puan dahi alsa gruptan lider çıkmayı garantileyecek ve Şubat’ın sonuna kadar kafası rahat rakibini bekleyecek. Yani o 1 puanı aldıktan sonra tam 10 lig maçını rakipleriyle aynı rahatlıkta oynama şansı var. Fikstürün zorluğunu belirleyen elbette takımın formudur. Alanya’da değil ama Göztepe deplasmanında Beşiktaş her an eski güçlü oyununa dönebileceğini gösterdi. Başakşehir ile Galatasaray bu hafta oynayacak, Beşiktaş ise Akhisar ve Malatya’dan sonra Galatasaray’ı ağırlayacak. Güneş, takımını Porto stresinden koruyabilirse 3 hafta sonra zirvede aynı puanda 3 takım görebiliriz.

YORUM YAZ