MENÜ

Faulbahçe!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin oyun ışığı her geçen hafta biraz daha sönüyor. Osmanlı deplasmanına ön alan baskısı, Ozan asisti ve harika Giuliano golüyle başlamak önemli bir avantaj. Fakat Valbuena 9. dakikada sakatlanıp çıktıktan sonra tüm plan sıfırlanıyor. Fenerbahçe’nin derdi burada başlıyor işte. Sorun Valbuena değil, kulübe. Fenerbahçe, 1- 0’dan sonra ön alanda top tutamadığı için Osmanlı’nın garip! 4-6-0’ını pas açılarını kapatarak çözemedi de. Bunda pas hatalarının rolü yadsınamaz. Kimse Ozan’dan Tony Kross olmasını beklemiyor ama bu kadar pas hatası da normal değil. Normal olmayan bir başka şey ise Ozan ve arkadaşlarının rakibin hızını kesmek için sürekli faul yapmalarıydı. Sezon ortalaması 16,3 iken Osmanlı maçında Fenerbahçe’nin tam 21 faul yapması rakibin oyununa önlem alamamanın göstergesi.

Zenit’li Giuliano golü

Ozan’ın blok arasına attığı nefis pasla buluştuğunda Giuliano sahadaki en konforlu alanında ceza yayındaydı. Topu aldığında bir 10 numaranın yapması gerekeni yaptı, yüzünü döndü ve herkes sağa beklerken o sol direk dibine ustalıkla bıraktı. Tipik Giuliano golü, ama Zenit’li Giuliano’nun golü. Fenerbahçe’li Giuliano golü olması için forvet arkasında geçirdiği dakikaların artması şart.

Bir garip Osmanlı

1-0’dan sonra Fenerbahçe savunması hep önde yakalandı, inanılmaz açık verdi. Ama Osmanlıspor’un oyunu da hayli ilginçti. Aminu, Regattin ve Serdar ile topu açık alanda buluşturup, çoğalmayı denemeden bireysel çabalarla pozisyon aradılar, ilginçtir buldular da. Volkan, Aminu’nun karşı karşıya pozisyonunu çıkarmasa oyun krize girebilirdi. İstedikleri gibi kaleye geldiler hatta 21’de Giuliano duran topta tereddüt yaşayınca Lawal ve Serdar üzerinden 7 saniyede Fenerbahçe kalesine pozisyon ürettiler.

Bu takıma sol bek lazım!

Fenerbahçe sağ kanatta yakaladığı uyumu sol kenarda bulabilmiş değil. Çünkü takımda sadece bir tane Isla var. Hasan Ali de İsmail de bir türlü Fenerbahçe’yi baskı oyununda genişletemedikleri için hep bir ayak kısa kalıyor. Geçen hafta Kayseri maçının 95. dakikasında Deniz’e yaptığı gereksiz faulü bir kenara bırakarak söylüyorum, dün gece Vrsajeviç ve Regattin’den yediği basit çalımlar, anlamsız pas hataları ve isabetsiz ortalarıyla Hasan Ali’ye yarım sezon daha katlanamaz Fenerbahçe.

YORUM YAZ