MENÜ

Fark yaratır

Abone Ol Google News

Kült bir basketbol terimi olan ‘Bir takım, oyun kurucusu kadar konuşur’u futbola orta sahalar üzerinden çok rahatlıkla uyarlayabiliriz. Fenerbahçe, orta sahasını yeniden kurgulayarak kabuk değiştirmeye başladı. Doğrusunu da yapıyor. Sanırım bu değişimde en önemli parça takımın ‘6 numarası’ olacak. Fenerbahçe için Brezilyalı Luis Gustavo en doğru seçenekmiş gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Gerektiğinde stoper

Mehmet Topal’la vedalaşarak bir devri kapatan Fenerbahçe’nin 6 numarası Fejsa gibi statik değil Luis Gustavo gibi esnek ve kaliteli olmalı. Wolfsburg’tan sonra son iki sezonu Marsilya’da geçiren Brezilyalı orta saha, Ersun Yanal’ın işlerini hayli kolaylaştırabilir. Bir önceki sezon Marsilya’nın Avrupa Ligi finali oynamasında önemli rol oynayan Gustavo çok iyi bir orta sahanın yanı sıra iyi de bir stoper performansına imza atmıştı.

Fejsa kıyası hakaret!

Marsilya’nın ön liberosu, Leipzig ile oynanan Avrupa Ligi çeyrek final serisinden itibaren aksayan Rolando’nun yerine stopere geçmiş ve finale kadar savunmanın en güvenilen adamı haline gelmişti. Gustavo, sıradan bir oyuncu değil, Fejsa ile kıyası Brezilyalı’ya haksızlık olur.

Haberin Devamı

Seviye yükseltir

Luis Gustavo, oyun zekası ve pas yeteneğiyle Fenerbahçe’nin oyun kalitesini bariz şekilde yükseltir. Fenerbahçe, Gustavo’yu transfer edebilirse, stoperlerine de konforlu bir oyun alanı yaratabilir. Gustavo, Marsilya’da Rami-Rolando arasındaki saha içi iletişim sorununa büyük oranda çözüm getirmiş, sonrasında da Rolando’nun yerine geçmişti.

Sigorta olur

Rakibin şut silahlarına karşı sezgileriyle duvar olma görevi de genelde Brezilyalı’daydı. Zaten onu Fenerbahçe için bu kadar gerekli yapan unsur bu. Fenerbahçe’nin geçen sezon yaşadığı sorunların başında savunma önü dengesizliği ve stoperlerin pozisyon açıkları geliyordu. 44 gol yiyen Fenerbahçe’nin bir sigortaya ihtiyacı var. Gustavo, yardımlaşmayı seven, fedakar ve pasör orta saha profiliyle Fenerbahçe’nin sorunlarının büyük bölümünü çözebilecek kapasitede.

YORUM YAZ