MENÜ

Fark var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Medel, Lens, Negredo üstüne bir de Talisca. Leipzig deplasmanında tamamı 11’de oynadı, işi gördü, Kayseri’de döndüler kulübeye genişlik kattılar. Sadece şu 4 oyuncu bile bir takıma seviye atlatacak kalitede. Düşünün bu oyuncuların yedek kaldığı bir takım Beşiktaş. Ama... Aması bol... Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 3 deplasmanı da kazanan bir takımın ligde bu kadar tökezlemesi normal mi? Değil diyemem ama son 4 haftada 3 tane kopya performansı görünce artık anormal gelmiyor. Akhisar, Malatya ve dün gece Kayseri oyunu dar alana sıkıştırarak Beşiktaş’ı sıradanlaştırdı. Oysa Güneş’in takımı son iki yılda şartlar ne olursa olsun sıradanlaşmayan, sürprizi bol olduğu için şampiyonluğa ulaşmıştı.

Sumudica cesaretlendi

Ligin orta saha seçeneği en zengin takımı Beşiktaş olsa da Tolgay ile Atiba yapışık ikizler gibi üst üste oynadı. Böylelikle Kayserispor maç 11’e 11 sürerken ön alana yayılıp baskıya başladığı her pozisyonda Beşiktaş’ı uzun topa yönlendirdi. Aslında Sumudica’yı cesaretlendiren sahada Talisca’nın değil Oğuzhan’ın oluşuydu. Pepe’den çıkan uzun toplar Talisca yokken blok arasında eriyor. Sumudica, o yokken varmış gibi oynamak zorunda bıraktı Beşiktaş’ı. Kayseri eksildikten 10 dakika sonra Tolgay, Talisca değişimi ne kadar doğruysa, genişleyen oyunda Negredo’yu almak için 80’i beklemek o kadar yanlıştı.

Hakem koçu şart

Umut Bulut, topu uzaklaştıracakken Cenk ayağını soktu ve darbeyi aldı. Umut’un şanssızlığı ve biraz sakarlığı ama pozisyon oyun kuralları gereği penaltı. O pozisyona itirazdan 3 sarı kart çıktı, biri 49’da ikinciden kırmızıya döndü. Oyun kurallarını her sezon başı MHK eğitimcileri kulüplere gidip anlatıyorlar. Ama adrenalin bu tip itirazları beraberinde getiriyor. Sanırım kulüplerin hakem koçlarıyla sezon boyunca çalışmalarının vakti geldi. Bu arada penaltı tekrar edilmeliydi. Cenk atışı kullandığında Gökhan Gönül neredeyse Tosun ile aynı hizadaydı.

YORUM YAZ