MENÜ

Eski halinden eser yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Monaco rüya bir sezonun ardından şampiyon olduğunda beklenti başarının bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde devam etmesiydi. Olmadı çünkü Monaco kadrosundan Bernardo Silva, Bakoyoko, Mendy ve Mbappe gibi yıldızları kaybedince işler hem ligde hem Devler Ligi’nde tersine döndü. Monaco lige 4/4 yaparak havalı girse de Nice’ten 4 yediği günden beri toparlanabilmiş değil. Zira o hezimet Şampiyonlar Ligi’ndeki 3-0’lık Porto yenilgisini de çağırdı. Montpellier beraberliğinin ardından cuma gecesi Lyon deplasmanında Nebil Fekir’in son saniye golüyle ligde ağır bir darbe daha aldı. Yani anlayacağınız Ligue 1’de herkes PSG’nin liderliğine boyun eğmiş, Monaco, Lyon, Marsilya ikinci olabilmek için yarışıyorlar havası oluştu bile.

Sol bek ve kalesi sorunlu

Monaco geçen sezon en büyük farkı Benjamin Mendy’nin domine ettiği sol kanatta yaratıyordu. Jardim, bu sezon Jorge ve stoper orijinli Kongolo ile sol bekte aradığını bulamadı. Porto hezimetinde sağ bek Sidibe’yi sola koydu tutmadı, Montpellier maçında tekrar Jorge’ye döndü fakat o da işe yaramadı. Mendy’nin bindirmeleri ve orta kalitesini mumla arıyorlar. Quaresma’nın kalitesini rahatlıkla gösterebileceği bir ortam şimdiden hazırmış gibi görünüyor. Monaco Ligue 1’de zirveye oynasa da kalesinde tam 12 gol gördü. Bunda defans dengesizliğinin ve elbette kaleci Subasiç’in hatalarının payı büyük. Ligdeki 12 golün tamamını Subasiç yedi. Benaglio ise Jardim’in Şampiyonlar Ligi kalecisi. Beşiktaş’a karşı da Benaglio oynayacak.

Falcao’ya endeksliler

Monaco, kale, savunma ve orta sahada büyük sorunlar yaşasa da forveti hala çok etkileyici. Falcao, Lyon deplasmanında Beşiktaş maçı düşünülerek oynatılmasa da 12 golle krallıkta en önde yer alıyor. Monaco düzeninin en vazgeçilmez oyuncusu şüphesiz O. Jardim, Lyon’a 3-2 kaybettikleri maçta klasik 4-4-2’sinden 4-2-3-1’e döndü. Keita Balde’nin santrfor performansı önde top tutamadığı için orta saha ve forveti ekstra geri koşulara mecbur bıraktı, Falcao’yu mumla aradılar. Beşiktaş’ın Falcao savunması için Pepe’ye ihtiyacı var ama yanında Tosiç mi Mitroviç mi Medel mi oynayacak kısmı ondan daha önemli.

Orta sahaya dikkat

Monaco orta sahası Bakoyoko gittiğinden beri arızalarını tamir edemedi, Tielemans ise henüz bekleneni veremedi. Lyon maçında Fabinho cezalı olduğu için Meite-Moutinho ile oynadılar, önlerinde de Traore vardı. Fakat Beşiktaş’a karşı Fabinho oynuyor, Leonardo Jardim, Moutinho ve Tielemans arasında yapacağı tercihle aslında takımının kaderini belirleyecek. Lille maçını 4-0 kazanırken Moutinho harika oynadı, Porto maçına da onunla başladı ama sonuç hüsran oldu. Kafası en çok bu noktada karışık. Monaco topla oynamayı dert eden bir takım değil. Muhtemelen Beşiktaş’ın topla oynama yüzdesi daha fazla olacak ama Monaco, Oğuzhan ve Atiba’nın kaybedeceği toplara oynayacaktır. Falcao, Lopez (Ghezzal) ve Lemar’la defans arası koşular Jardim’in en öldürücü silahı.

YORUM YAZ