MENÜ

Erzurum'da Kartal zamanı

Abone Ol Google News

Bir çok takım ya da teknik adam için kadrosunda 5 tane oynamaya hazır santrforun bulunması bir zenginlik olarak görülebilir ama Beşiktaş için bunun pozitif bir durum yarattığını söylemek zor. Güneş gibi taktiksel esnekliğe sahip bir hocanın bile çift forvetli bir düzene geçmesi kolay olmadığı için 1 formaya 5 adayın bulunması üstüne bir de Negredo’nun LASK maçını attığı golle kurtarması Erzurum deplasmanında Beşiktaş’ın kafasını karıştırır. Şenol Güneş forma adaletini işleten bir teknik adam, Erzurum’da Negredo’ya şans verebilir. Bu Beşiktaş’ın oyununu siyahtan beyaza değiştirmez.

Haberin Devamı

Ligde en iyisi

Oyunu asıl değiştirecek olan Babel’in aşağı ile Lens’in yukarı yönlü performansları. Lens yeni transfermiş gibi oynuyor. Erzurum geçen hafta Konya’ya 3-2 kaybederken Tolga ve Hakan ile kenarları iyi kullanarak tam 24 orta yaptı. Bu rakam Beşiktaş maçına ışık tutacak gibi görünüyor. Zira Beşiktaş kenar oyununu bu ligde en iyi oynayan takım ve topu Erzurum’dan alıp rakibinin bu alandaki sayısını yarıya indirecek güçte. Caner ve Gökhan’ın formuna bağlı olarak Negredo’nun oynamasından ziyade ikinci direğe gidecek Babel ya da Lens’in varlığı kenar etkinliği sayesinde bir avantaja dönüşebilir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş’ta Babel’in formsuzluğu genel oyun planını aksatıyor. Fakat bu maçta Negredo’yla oynarsa işin dönen toplara kalma ihtimali yükselir ve Babel’in şut silahı hayat kurtarabilir. Erzurum için ise duran top en büyük silah.

Bu istatistiğe dikkat!

Beşiktaş, ligde dört sezondur ikinci haftalarda kazanamıyor. Bu süreçte 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Kartal, en son 2013-14 sezonunun ikinci haftasında Kayseri Erciyesspor’u 4-2 yenmişti.

YORUM YAZ