MENÜ

En çok kazanan mı en az yenilen mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlginç bir sorudur bu. Genelde en çok kazanan şampiyon olur. Son 8 sezonda şampiyon olan takımlara bakıldığında tamamı en çok kazananlardan oluşuyor. Ligin bitimine 3 hafta kaldı. Lider Galatasaray 7, ikinci Başakşehir 6, Fenerbahçe ise sadece 4 kez yenildi. Galibiyetlere bakınca da GS 21, İBFK 20, FB 18, BJK 18 kez kazanmış. Fenerbahçe, İBFK ve Beşiktaş son 3 haftanın 2’sini evinde oynayacak, sadece Galatasaray 2 dışarıda 1 içerideyle sezonu bitirecek. Sahasında hiç yenilmemiş, 7 mağlubiyetin tamamına deplasmanda uğramış Galatasaray için 2/3 deplasman maçı doğal olarak endişe katsayısını yükseltiyor.

Genel averaj önemli

Fenerbahçe 3/3’le sezonu tamamladığında Galatasaray’ın şu anki galibiyet sayısına (21) ancak ulaşmış olacak. Ama bu durum Fenerbahçe’yi şampiyon yapabilir. Galatasaray son 3 haftada sadece 3 puan kaybettiği takdirde bu mümkün. Tabii puan eşitliğinde ikili averaj eşit olduğu için genel averaja bakılacağından Fenerbahçe’nin aradaki 5 gollük farkı kapatması için çok çaba sarfetmesi gerekecek. Keza Başakşehir için de aynı matematik geçerli.

Başakşehir’e üstün

Fenerbahçe’nin iki rakibini birden geçebilmesi için İBFK’nin de sadece 2 puan kaybetmesi, yani 3 maçın birinde berabere kalması yeterli olacak. Çünkü 34. hafta sonunda puan eşitliği söz konusuysa Fenerbahçe, Başakşehir’den üstün. Gerçekleşme ihtimali bulunan olasılıklar üzerinden konuşuyoruz, dolayısıyla Fenerbahçe şampiyon olursa kıl payı da olsa en çok kazanan değil en az yenilen takım mutlu sona ulaşabilir.

Dipten çıkma ustası!

Şartlar ne kadar kötü olursa olsun Fenerbahçe bu yıl iki kez dipten çıkmayı başardı. Sezonun iki tane kırılma noktası var Aykut Kocaman ve öğrencileri için. İlki; Kocaman’ı istifanın eşiğine getiren Osmanlı beraberliği sonrası süreç. Takımın da Aykut hocanın da dönüşü tatmin ediciydi. Sonraki 7 maçta tam 19 puan toplayarak aynı periyodun lideri olmuşlardı. İkincisi; Kadıköy’deki Akhisar yenilgisi sonrasında yaşanmakta olan süreç. Son 7 haftalık bu süreçte 19 gol atıp, sadece 3 gol yemiş olmak Fenerbahçe adına sezonun referans performansıydı. Sanırım sezon sonunda Aykut Kocaman değerlendirme yaparken bu bölüme sıklıkla atıfta bulunacaktır.

YORUM YAZ