MENÜ

En büyük transfer mutluluk olur

Abone Ol Google News

Şenol Güneş, göreve geldiği günden beri mesaisinin önemli bir bölümünü kadro sirkülasyonuyla baş etmeye harcıyor. Her yıl büyük oranda değişmiş bir oyuncu grubuyla yeni bir plan geliştirmek zorunda olmayı kaldırabildi ve üst üste 2 şampiyonluk geldi. Ama son iki sezondur devre arası da Beşiktaş için büyük bir değişim sürecine dönüştü. Sezon ortasında plan değiştirmek gerçekten zordur. Pepe’den sonra Babel de gitti, daha da önemlisi Burak Yılmaz geldi. Oyun planında değişim kaçınılmaz gibi görünüyor. Zira Burak üzerine setler kurmak, özellikle rakip arkasına ve arasına koşular üzerine yazılım geliştirmek şart oldu.

Haberin Devamı

Babel, büyük bir aktördü

Ryan Babel, son iki sezonda Beşiktaş’ın en önemli hücum aktörlerinden biriydi. Çok faydalı oyuncuydu. Beklenti Lens’in onun yerini doldurması diye bakan yanılır bence. Farklı tarzların temsilcileri. Adem Ljajiç ve Oğuzhan’ın pas inceliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olacak. Burak, 5-6 sezon önceki Selçuk İnan efektini sahada görmek istiyorsa bu iki oyuncunun rolleri yeniden yazılmalı. Burak santrforluğunu Şenol Güneş sayesinde geliştirdiğini her platformda dile getiriyor.

Haberin Devamı

Oyun, Burak’ın üzerine olur

Trabzonspor’da sağ forvetlikten santrforluğa terfi edişini borçlu olduğu Güneş’le biraz geç buluşmuş olabilirler. Zira Burak artık 34’üne bastı. Fakat form geçici olsa da klasın kalıcı olduğuna defalarca şahit olduk. Burak son vuruş kalitesini çok yukarılara çektiği için bu kadar istatistik yapabildi. Hala da bitiricilikte Türkiye’nin en iyilerinden. Beşiktaş’ın Babel sonrası Burak üzerine oynama ihtimali yüksek. Beşiktaş’ın ikinci yarıda halletmesi gereken bir diğer önemli departman kesinlikle savunması.

Mirin standart bir stoper

Siyah-Beyazlılar, çok kolay gol yiyen bir takıma dönüştüler. İsimat-Mirin standart bir stoper. Uçmaz kaçmaz. Yapması gereken Vida’nın yanında oyuna biraz sertlik katmak, -ki onu fazlasıyla vereceğe benziyor- ve elbette açık alanda yakalandığında partnerini kurtarmak. Ligin ikinci yarısında yarışın içinde kalmak önemli. 9 puan hiç de azımsanacak bir fark değil elbette. Beşiktaş’ın sorunu sadece oyuncu sirkülasyonu değil ve transfer de tek çözümmüş gibi görünmüyor. Beşiktaş şampiyon olduğu iki sezonda mutlu bir oyuncu grubuna sahipti. İlk yarıda mutluluğunu yitirmiş bir kadro izledik. Sanırım en büyük transfer mutluluk ve huzur olacak.

YORUM YAZ