MENÜ

Düzeni değiştirir

Abone Ol Google News

Galatasaray, Falcao’yla sadece süperstar bir golcü transferi yapmadı, beraberinde Fatih hocanın elini rahatlatacak lider karakterli, çalışmayı seven bir profesyonele de sahip oldu. Falcao’nun forma aidiyeti, disiplini ve futbolcu kalitesi kariyeri boyunca tartışmaya çok açık bir konu olmadı.

Haberin Devamı

Porto’dayken en iyi Portolu, Madrid’de en büyük Atletico’lu, Monaco’da ise formaya sahip çıkan büyük bir liderdi. Ayrıca, Falcao santrforsuz oyun denemeleriyle kabus gören Terim’e hücum düzenini değiştirmek için büyük bir fırsat sunacak.

Hep iyi oynadı

Peşi sıra Manchester United ve Chelsea serüvenlerinin tatmin edici geçtiğini söylemek zor olsa da ikinci Monaco dönemi rüya gibi bir şampiyonlukla başlamıştı. PSG gibi bir devin elinden ligi alırken Falcao’nun performansı göz kamaştırıcıydı doğrusu.

Geçen sezon Monaco yönetiminin iki yıl önce şampiyon olan takımın yüzde 80’ini satması, Jardim- Henry-Jardim geçişleriyle birleşince Falcao ve arkadaşları kâbus gibi bir sezon yaşadılar. İlginçtir bu kâbus sezonda Falcao, Atletico Madrid günlerinden sonra ilk kez 30 maçın üzerine çıktı ve yine çift hanelerde skor üretti.

Haberin Devamı

4-4-2’yi sever

Kariyerinde Ranieri, Simeone, Mourinho gibi büyük taktisyenlerle çalışan Falcao’nun en verimli olduğu düzenin 4-4-2 olması bir tesadüf değil elbette. Güçlü, mücadeleyi seven bir santrfor olan Falcao, Simeone’nin Atletico’sunda 4-4-2’nin işlerlik kazanmasını sağlayan isimlerin başındaydı.

Monaco’nun Jardim ile 2017 şampiyonluğunda 4-4-2’yi Mbapbe ve Valere Germain ile kusursuz düzene dönüştüren adam yine Falcao’ydu. Aslında Fatih hoca 1996’dan bu yana bir değil iki forvetli düzende oynamayı sevdiğini defalarca gösterdi.

Falcao’nun gelişi Terim’in özlediği düzene dönüşün de habercisi olabilir.

YORUM YAZ