MENÜ

Dursun Özbek, Terim'den çekiniyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dursun Özbek, Fatih Terim ile çalışmak istemediği için Tudor’a sarılıyor. Bunun iki sebebi var: İlki; Terim gelirse Florya’da Özbek ailesinin hükmü son bulacak, Cenk Ergün’ün durumu tartışmaya açılacak, taşlar yerinden oynayacak. İkincisi; Fatih Terim, 3 ay önce mekan basma hadisesi yüzünden Milli Takım’dan gönderildi ve şimdi tazminatı için TFF ile hukuki süreç yaşıyor. Özbek, TFF ile mahkemelik olan bir teknik adamla çalışıp risk almak istemiyor. Kısacası Dursun Özbek Fatih Terim ile çalışmaktan çekiniyor.

Terim olmasa Tudor giderdi

Şayet Terim boşta olmasa, Tudor’u gönderip Blanc veya bir başka yabancı hocayla anlaşılmıştı. Ama Terim varken ve Galatasaray taraftarının büyük çoğunluğu Terim’i istiyorken Dursun Özbek buna cesaret edemiyor, mecburen Tudor’a sarılıyor. Terim geleceğine Tudor kalsın istiyor. Temmuz ayından bu ya na çıkan iki krizde de görüldü ki; Fatih Terim, Dursun Özbek’in kırmızı çizgisi. Zira Özbek, Temmuz ayındaki Ostersund faciasından sonra bile Terim’le çalışmamak için Lucescu’nun ayağına gitmeyi göze almıştı.

Tudor’a bir beden büyük

Tudor’un büyük maç kazanamama olayı ciddi bir sorun. Tudor 8 büyük maç oynadı geldiği günden bu yana; 7 mağlubiyet, 1 beraberlik. Bu, okul çağındaki öğrencinin babasını kandırmak için beden eğitiminden 100 aldım demesine benziyor. Ana branş derslerinden, matematikten, fizikten, kimyadan sıfır almışsın, sınıfta kalmışsın, geleceğin tehlikede farkında değilsin. Galatasaray ilk yarıda kalan 3 maçını da kazanabilir, doğal. Üstelik 2. yarıda oynayacağı 4 büyük maçtan 3’ü kendi sahasında. Fakat ilk derbiyi Kadıköy’de Fenerbahçe’ye kaybederse yine her şey başa dönecek. Bu ciddi bir endişe kaynağı artık Galatasaray camiası için. Özbek, devam kararının vebalini göze almış olmalı, zira derbiler gösterdi ki Galatasaray Tudor’a bir beden büyük.

YORUM YAZ