MENÜ

Duran topu bırak akan oyuna bak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Günümüz oyununda duran toplar kilidi çözen en önemli anahtarlardan biri. Galatasaray’ın bunu iyi yaptığını söylemek güç. Bu sezon kalelerinde gördükleri 4 golün tamamını korner ve sonrasındaki 2. toptan yediler. Attıkları 9 golün ise 1’i korner, 2’si korner sonrası akan oyunda geldi. Yani 9’da 8 böyle gol attılar. Antalyaspor’da işler çok yolunda gitmiyor gibi görünse de sahada en iyi yaptıkları şey duran top savunması. Galatasaray gibi duran top hücumu vasat bir takıma karşı bu bir avantajmış gibi görülebilir. Fakat fotoğrafa tersinden bakıldığında Sneijder ve arkadaşlarına açılan fırsat kapısını görmek mümkün. Pas hızı yüksek olmasa da iyi hücum eden Galatasaray, 8 golün tamamını akan oyunda yemiş Antalyaspor’a ters gelecek bir tarza sahip.

Baskının anahtarı taraftarda

Galatasaray’da taraftar ile takım bir yıllık aradan sonra barıştı. İşin içine taraftar girmeden sinerji oluşturmak mümkün değil. Riekerink’in taktik tahtasına yazdıkları kadar önemli bence bu konu. TT Arena coşkusu, her ne kadar Eto’o’yu affedip oynatacak olsalar da Antalya’ya karşı baskının anahtarı olacak.

Baskının diğer anahtarı ise Tolga, Sneijder ve Bruma’da olacak. Tolga ligimize geldiği günden bu yana Şampiyonlar Ligi standartlarında koşu ve pas kalitesiyle oynuyor. Katettiği mesafeler hep 12 km ve üzerinde. Tolga’nın top rakibe geçtiğinde verdiği reaksiyon süresi ve faulsüz top kazanma becerisi sayesinde takım olarak çok fazla geri koşmak zorunda kalmıyorlar. Bu da Galatasaray’daki ‘Melo boşluğu’ tabirini ortadan kaldırıyor. Antalya’ya karşı baskı oyununu daha uzun süreli oynamak Tolga’nın kazanacağı toplara bağlı.

Sneijder, İnter’deki gibi

Tolga için koşu kalitesi üzerinden bir performans değerlendirmesi yapılabilir. Bunu Sneijder için yaptığınızda takımın değişen yüzünü izah etmiş olursunuz. Wesley bu sezon Mourinho’nun İnter’indeki gibi oynuyor. İlk 5 haftadaki tüm maçlarda 10 km’nin üzerine çıkması Galatasaray adına çok kıymetli. Bu rakam, oyun mottosunun hareket olduğunu gösterir. Wesley, sürekli boş alana koşuyor, pas istiyor ve istasyon olmak için çaba sarfediyor. Sneijder’den beklenti şimdi biraz daha ince işçilik göstermesi. Galatasaray ligin en çok şut çeken takımı ama attığı 9 golün tamamı ceza sahası içinden. Şut metrajını uzatmak ise Sneijder’in görevi. Takımın, sahadaki en büyük şut silahına Antalya karşısında daha çok ceza yayı şutu attırması gerek.


YORUM YAZ