MENÜ

Dünyaları farklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Advocaat sonrası uçmasını kimse beklemiyor elbette. Ama iki hoca arasında derin bir mantalite farkı olduğu aşikar. Evet dün gece maç kalitesi çok yüksek değildi belki ama kimse de eli kalbinde maç izlemedi. Fenerbahçeliler son bir yılda ne zayıf rakiplere karşı ne kötü oyunlar izledi. Grasshoppers’a karşı 2 maçta neredeyse pozisyon vermeden tur atladı. Bu önemli bir gösterge.

8 numara aranıyor

Her şeye rağmen Fenerbahçe’nin takımı öne taşıyıp oyunun yönünü değiştirecek iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. Bunu zaman zaman Ozan yapabildiğinde oyun kalitesi gözle görülür oranda yükseliyor. Ama bu pozisyon devamlılık istiyor. Ozan’ın bunu kafasına takması şart. Emre Belözoğlu gittiğinden beri Fenerbahçe o 8 numarayı arıyor zaten. Advocaat’ın çözmesi gereken ilk problem bu. Şayet oyunun yönünü merkezden değiştirecek futbolcuyu bulursa Stoch’un, Alper’in ve Salih’in faydasız driplinglerinin önüne geçebilir.

RvP’nin mazereti yok

Robin van Persie’nin bu saatten sonra mazeret üretme hakkı yok bence. Tamam, Vitor Pereira döneminde ileri sürdüğü mazeretler kabul edilebilir seviyedeydi. Ama onun istediği oldu, hoca gitti yenisi geldi. Artık bahane değil çözüm üretecek. Yoksa Advocaat’ın Başakşehir maçından sonra söylediği strateji ilk deplasmandan itibaren geçerli olacağa benziyor. Bu RvP için hiç de iyi olmaz zira Advocaat’ın tarif ettiği deplasman planında santrfor Emenike olur.

Stoch’un rakibi Stoch!

Stoch’un ilk Grasshoppers maçında 2 gol attıktan sonra Başakşehir maçında 11 başlamaması tartışılır. Ama eminim ki Advocaat’ı Stoch’la değil Volkan’la başlamaya iten Stoch’un kendisidir. Stoch’un yapacaklarını kendisinin dışında bilen tek bir canlı yoktur bu hayatta. 2008’den bu yana büyüklerin radarında olan bir oyuncunun bir türlü gelişememesinin başka bir izahı olamaz herhalde. Stoch yine golünü atar, ama sonrasını emin olun annesi babası bile bilemez, kendinden başka.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde finali hedeflemeli. Gol ve asist sayısını çift hanelerin üzerine çıkaracak doğru sağ açık ve oyun kalitesini yukarı çekecek bir 10 numara ile bu hedef uzak değil.

YORUM YAZ