MENÜ

Dünya lideri kim olacak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Teknik direktör Didier Deschamps, dünyanın en güçlü motoruna sahip spor arabasını ekonomik aile arabasına çevirirken, Dalic’in limitli kadrosundan olağanüstü performans aldığını söylemek mümkün. Deschamps, finale gelene kadar el frenini hiç indirmedi; önce savunma dedi, bu güzelim kadroyu göze hoş gelen futboldan uzak tuttu. Kim bilir? Bir umut belki finalde indirir el frenini. Hırvatlar ise baş döndürücü bir performansla peri masalının kahramanı oldu. Savunmayı çok derinlere kadar yapan, ardından Luka Modric önderliğinde topa sahip olarak harika bir hücum takımına dönüşen Hırvatistan için Fransa yıkılmaz bir kale değil.

İzlemeye hazır olun...

Turnuvada 3-0 kazandıkları Arjantin maçı hariç tüm maçlarda topu rakipten alan Dalic ve öğrencileri Fransa’ya karşı da önce topu almak için oynayacaktır. Zira iki takımı kıyasladığımızda Modric-Rakitic merkezinin Pogba-Kante ikilisine oranla bir basamak üstte durması Fransızlar’ı edilgen role itebilir. Mbappe ile Griezman’ın hızlı çıkışları üzerine kurulu hücum setlerini izlemeye hazır olalım. Fransa turnuvanın en güçlü ve derin kadrosuna sahip takımı olsa da Hırvatlar taktik sadakat ve Modric faktörüyle finali dengeliyor.

Bu istatistiğe dikkat!

Modric-Rakitic ikilisi Pogba-Kante’ye oranla bir basamak üstte duruyor. Topu Hırvatlar’ın alma ihtimali yüksek. Mbappe ve Griezmann’ın hızlı çıkışları üzerine kurulu hücum setleri finalin kaderini belirler.

İki takım daha önce 5 kez birbirlerine rakip oldu. Fransa bu maçların hiçbirinde rakibine mağlup olmadı. Horozlar 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 2 maç beraberlikle sonuçlandı.

Kısa mesaj

Fransa daha güçlü bir kadroya sahip olsa da Hırvatlar’ın taktik sadakati ve Modric faktörü ağır basıyor.

YORUM YAZ