MENÜ

Drogba etkisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gomis, Drogba’dan bu yana Galatasaray’ın başına gelmiş en güzel şey. Oyun tarzları farklı olmasına rağmen Gomis, Drogba etkisi yaratmayı başardı. Yırtıcı, ikili mücadele seven, top kazanan ve nefis gol vuruşları olan bir santrfor. Attığı golde topu rakipten kazanıp Belhanda’ya asist pasını veren sonra içeri devrilip alan açan ve iki Kasımpaşalı’yı pazara gönderdikten sonra son vuruşu yapan o. Üst düzey bir santrforda olması gereken her şey Gomis’te var. Ve elbette 5 haftada 7 gol 2 asistlik olağanüstü istatistik.

Belhanda’yı itmek gerek!

Belhanda topun yörüngesinde oynayan bir 10 numara değil. Oyun metrajı Sneijder ile kıyaslandığında daha uzun, fizik kalitesi ve ikili mücadele becerisi daha yüksek bir oyuncu. Şimdilik skor yapmaması bir sorun teşkil etmiyor ama yapması için sadece Tudor’un taktiksel yazılımına bağlı kalmayıp oyuna kendi yorumunu katmalı. Galatasaray rekor sayıda orta yapıyorken dönen toptan gol çıkarmak gibi. Bunun için Ndiaye’nin Belhanda’yı 2. top için öne itmesi gerekiyor.

Sağdan sola geçince

Galatasaray Kasımpaşa’ya karşı topu sağdan getiriyorken Tolga’nın aldığı pozisyonlar doğru olsa da yetenekleri bitirmesini engelledi. Bu oyun bir müddet sonra tek taraflı ve önlemi kolay bir oyuna doğru evrildi. Latovlevici’nin 105 metrelik koridoru kullanamamasını da düşünürsek 25. dakika sonrası Tudor’un Rodrigues’i sola, Tolga’yı sağa alması Galatasaray’ı doğru oyuna yaklaştırdı. Bu değişim ile çift yönlü hücum etme planı en azından istatistik kağıdında işe yaradı. Ama tabelada da işe yaraması için Belhanda ve Ndiaye’nin dönen topları şutla tamamlaması ve elbette Feghouli kalitesi lazım.

Sessiz kahramanlar

Golleri Gomis atıyor olsa da yeni Galatasaray’da oyunun gizli kahramanları Mariano ve Fernando. İkisi de gösterişsiz oynuyorlar ama varlıkları büyük nimet. Galatasaray için ilk 1 saat sorun değil. Fakat sonrasında tempo düşmeye başlıyor. Geçen hafta Antalya’da puan kaybettiren buydu. Düşüş anında doğru hamle gelmeli Tudor’dan. Mesela Feghouli’yi erken almalıydı.

YORUM YAZ