MENÜ

Doğru oyun Bosingwa'ya bağlı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mesut Bakkal ile Ersun Yanal’ın benzer futbol kafasına sahip olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. İkisi için de forvet becerileri oyun planının vazgeçilmezidir. Yanal’ın Trabzon macerasında aslolan az yemek değil çok atmakken Bosingwa’nın 70 dakika stoperde kalmasına anlam veremiyor insan.

Trabzon için doğru oyun, 70 ile 80 arasında icra ettiğiydi. Medjani stopere, Salih merkeze, Bosingwa sağ beke, Yusuf önüne, Erkan sola gidince Trabzon için maçı çevirme şansı doğdu.

Trabzon açısından krizin tek sebebi yanlış oyuncu-yanlış pozisyon tercihleri değildi elbette. Böyle kısır maçlarda doğal olarak pozisyonlardan çok hakem kararları konuşulur. Çünkü bir anlamda bu kalitesizlikte onların kararlarının büyük rolü olabiliyor.

Bordo-Mavili takım 67. dakikaya kadar kaleye tek bir isabetli şut çekememişken Yusuf’un asistinde Waris’in direk dibinde dokunup attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ofsayttansa gole çok daha yakın pozisyon. Hakem golü verse Gençlerbirliği’nden itiraz edecek oyuncu bulamazsınız.

Hakemlerin en çok eleştirildikleri nokta, kart standartlarını tutturamamaları. 13. dakikada Erkan Zengin kendi ceza sahası solundan top çıkarmaya çalışırken, Landel geldi ve yüzüne net bir dirsek attı. Hem de üç hakemin görüş mesafesinde. Bu hareket dünyanın her futbol ülkesinde sarı karttır.

Özkalfa bunu veremediği için 32’de aynı futbolcunun Mustafa Akbaş’ın burnunu kırmasına zemin hazırladı. Ne kadar basit bir hataymış gibi görünse de, Landel, Erkan’ı 6, Mustafa’yı 4 dakika oyundan uzaklaştırdı ve Trabzon’un tüm oyun dengesi alt üst oldu.

YORUM YAZ