MENÜ

Doğru atı bulmak zorunda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sow’un Arap yarımadasına satışını bir kenara koyarsak son 5 sezonda saha performansıyla hedefi vurduğu ya da satışından para kazandığı oyuncu yok denecek az Fenerbahçe’nin.
Meireles (10 milyon Euro’ya geldi - serbest), Alves (5.5 milyon Euro’ya geldi , bedelsiz gitti), Krasiç (7 milyon Euro’ya geldi - serbest), Serdar Kesimal (4.75 milyon Euro’ya geldi - bedelsiz gitti), Kadlec (4.5 milyon Euro’ya geldi - bedelsiz gitti), Bienvenu (4 milyon Euro’ya geldi - bedelsiz gitti), Diego (5 milyon Euro’ya geldi-bedelsiz gitmek üzere) ve tabii ki 13 milyon Euro’ya gelen Emenike...

Verimli topraklara sahip değilsen yağmurun kıymetini bileceksin. Fenerbahçe’nin artık savuracak parası kalmadı. UEFA kriterleri başının üzerinde dolaşıyor. Yatırım transferi bu noktada önemli bir çıkış noktası olabilecekken maalesef antrenör tercihlerinden dolayı Salih Uçan, Ozan Tufan gibi ürünlerin gelişimlerini tamamlayamıyor oluşları Fenerbahçe’deki kara deliği daha da büyütüyor.

Acil 3 transfer gerek

Geçen sezon Vitor Pereira ile kaçan şampiyonluğun götürüleri önümüzdeki sezon daha net ortaya çıkacak. Gökhan Gönül gitti, Caner gitti, Alves gitti, Nani gitti. 26-27 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak takımın hali hazırda idman yapacak oyuncusu yok neredeyse. Geçen ay Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’de ancak Ali Yıldırım formülüyle kalacağını dikkatli futbolseverler bu sütunlarda okumuşlardı. Portekizli hocanın havalimanında bir Fenerbahçe taraftarının, “Transferler yapılacak mı?”, sorusuna karşılık, “O işlere ben bakmıyorum” cevabı, Yıldırım formülünü işaret ediyordu. Transfere kim bakıyor bilinmez ama Fenerbahçe’nin acilen sağ bek, sol bek ve stopere ihtiyacı olduğunu cümle alem biliyor.

Yeni sezonda Pereira’nın, verdiği garantileri yerine getirmesi şart. Emenike’yi, Salih’i ve belki de Stoch’u kullanmaktan şikayet etmemesi gerek. Tam tersi Salih’e dört elle sarılmalı. Yoksa bir yıl daha şampiyonluk ve Devler Ligi’nden uzak kalmanın faturasını ödemek zor olur.

YORUM YAZ