MENÜ

Devrim şart

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman Fenerbahçe tarihinin en yüksek krediye sahip teknik direktörü. Sanırım bunu son 10 günde kendisi de bir kez daha anlamıştır. Aykut hoca devam ettiğine göre Fenerbahçe’nin oyununda devrim yapmak zorunda. Öyle ya, hoca değişimleri, artık gelişme umudu kalmadığında alınan bir karardır. Demek ki, yönetimin de taraftarın da camianın da hâlâ umudu var. Kuru kuruya ‘Ben kaldım’ demekle olmaz. Hoca konuşmayı sevmiyor, devam kararından sonra konuşmadı. O zaman biz Sivas maçından başlayarak sahadaki hamleler üzerinden hocanın nelerden memnun olmadığını ve neleri değiştireceğini göreceğiz.

Kadıköy’ün Boğası olamadıktan sonra!

Aykut hoca, Fenerbahçe’yi Kadıköy’ün Boğası yapamadıktan sonra daha çok puan kaybeder. Advocaat’ın Fenerbahçe’si geçen sezonun 11 haftası geride kalırken Kadıköy’de 7 puan kaybetmişti, yani Kocaman’la aynı. Sezon bitiminde ise evde yitirilen 21 puan tarihe geçmişti. Fenerbahçe, Kadıköy’de bir sezonda 21 puan kaybetmez, kaybederse ligi en fazla 3. bitirir. Aykut Kocaman’ın önce güçlü bir iç saha oyununa ihtiyacı var. İmkansız değil. Hoca değişime açık olduğunu göstersin, oyunda devrim mümkün.

Giuliano kaleye yakın olmalı

Aykut Kocaman’ın bu oyuna dair fikirlerini bilen biri olarak, ilk 11 haftaya baktığımda antrenörlük performansını ‘statik’ bulduğumu söylemeliyim. Aykut hoca Osmanlı maçından sonra devam ediyorsa bir çok ezberini bozmalı. Hocanın ısrar ettiği 4- 3-2-1, iki tane İsla ile işe yarar. Aksi halde Giuliano’yu sağda oynatmak lüks kaçıyor. Evet, Brezilya Ligi’nde de sağda oynadı ama Giuliano’ya tekrar milli takımın kapılarını açan Zenit’teki 10 numara formuydu. Kaleden uzaklaştığında çok sıradan bir oyuncuya dönüşüyor. Hücumda herkes Valbuena’nın eline bakıyor, santrfor yalnızlığı artıyorsa devrime Giuliano’yla başlamak kaçınılmaz.

Sol bek krizi çözümsüz değil

Fenerbahçe’nin en zayıf karnı sol beki. Valbuena merkez orijinli bir kenar oyuncusu. Aykut hocanın vazgeçmediği 4-3-2-1’de hücum ederken penaltı noktasının sol tarafını Valbuena, sağı Giuliano kontrol ediyor. Isla ve Dirar sağ kulvarda oyunu genişletebiliyor. Ama sorun Fenerbahçe’nin solundan başlıyor. Hasan Ali çizgiye çıkıp, sol içte oynayan Ozan’ı ikili oyun sonrası ceza sahasına koşturmadıkça, Fenerbahçe’nin güçlü oyuna ulaşması çok zor. Devre arasına kadar, iyileştikten sonra İsla’yı sol beke koyup onun ustalığında yararlanabilir.

YORUM YAZ