MENÜ

Değişim kaçınılmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Perşembe gecesi Krasnodar’a karşı son yılların en kötü oyununu sergilemişken pazar öğleden sonra sadece isimleri değiştirerek ancak bu kadar fark yaratabilirdi Advocaat. Kadıköy’de fizik olarak iyi, mücadeleci, iştahlıydı Fenerbahçe. Ne var ki yine beceri zayıf, üretim cılız, sonuç hüsran oldu. Üst üste iki hafta yarıştaki doğrudan rakipler puan kaybetmişken riske girmeden sadece isimleri değiştirmek Advocaat’ı her geçen maç tıpkı forvetleri gibi yalnızlaştırıyor.

Yalnızlık sendromu

Fenerbahçe Kasımpaşa’ya karşı topun sahibiydi ama oyunun hakimi değildi. Advocaat, Alper’in yokluğunda işi abartıp sahaya 3 ön libero ile çıkınca, Kemal Özdeş topu almayı değil toptan kaçmayı tercih ederek Fenerbahçe’yi zehirledi aslında. Sow’un santrforda oynadığı ilk yarıda neredeyse sıfır üretim vardı, kabul. Ama bu kısırlığı Sow’a fatura eden kişi Fenerbahçe’ye en büyük kötülüğü yapar. Advocaat bunu yaptı maalesef. Kasımpaşa topu tamamen Fenerbahçe’ye bırakmışken neden Sow ile Fernandao birlikte oynamaz anlamak mümkün değil.

Advocaat garanti yatırımcı kafasında. Ama ticaretin 10’da 9’u cesarettir. İlk yarının bitiminde Souza çıkar, Ozan çıkar ama Sow çıkmaz. Sow çıkarsa isim değişir ama hikaye aynı kalır. İlk yarıda Sow yalnızlığı vardı, ikinci yarıda da Fernandao. Böylesine iştahlı oynadığı bir maçta Fenerbahçe 3 puanı alamıyorsa sorunu burada aramak gerek.

Topal ile Souza ayrılmalı

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu gittiğinden beri Mehmet Topal ve Souza ile aynı üretim sorununu yaşıyor. Fenerbahçe topa sahip olduğu bir maçta bile bu sistemle pozisyon oyunu oynayamıyor. 0-0 giden her maç büyük risk. Buna çözüm bulmak için Advocaat’ın tabularını yıkması gerek. Topal ile Souza’yı en azından sahanın içinde ayırmalı. Fenerbahçe merkezden giden, rakibi delen bir takım değil. Topal’ı Skrtel ve Kjaer’in arasına çekip 3’lüye dönmek, dökülen beklere de ekstra kademe getireceği için Advocaat’ın istediği kanat oyunu mümkün olabilir. Kasımpaşa topun karşısına dikilmişken Advocaat bunu yapmış olsa Fernandao ile Sow birlikte sahada kalabilirdi. Ama rakip stoperleri zorlayacak hiç bir hamle yapmadı Hollandalı hoca.
Şayet Advocaat, son 4 gün içinde maç başlamadan yaptığı fantastik tercihlerin yarısını Bursa ve Kasımpaşa maçlarının 2. yarılarında yapabilseydi ligin seyrini değiştirebilirdi.

YORUM YAZ