MENÜ

Dağ fare doğurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülke futbolunda derbileri sadece form ile açıklamak mümkün değil. Psikoloji her zaman rolü çalmıştır formdan. Fenerbahçe’nin mutlak kazanması gereken bir maç olması, Galatasaray’a beraberliğin yetmesi 0-0’ı çağırsa da bu kadar vasat bir futbolla bunun olmasını kimse beklemiyordu. Resmen dağ fare doğurdu.

İlk yarı Fenerbahçe Soldado’ya rağmen tam 14 orta yaptı bunun sadece 1’i isabetliydi. Ekici faktörü de diyebiliriz buna. Dönen topları şutla tamamlaması önemli fırsatlar doğurabilirdi. İlginçtir Fenerbahçe 72. dakikaya kadar Fernandao’ya uygun oyunu Soldado ile oynamaya çalıştı ve 22’de 3 isabetle orta yaptı. Sırf 40. dakikadaki araya koşusu için Soldado tercihi vakit kaybıydı. Kocaman 72 dakikayı planladı, sonrasında riski göze alabildi. Sadece bu süreçte kazanmaya yaklaştılar.

Terim kazançlı...

Fatih Terim açısından derbinin daha kazançlı geçtiği aşikar. Fenerbahçe’nin sağını riske etti, Rodrigues ile Şener’i baş başa bıraktı ve karlı çıktı. 10 korner kullanandan Fenerbahçe’ye karşı Muslera’nın harika iş çıkardığını söyleyebiliriz. Neticede 1 puan Galatasaray için kazanç, Fenerbahçe için kayıp oldu.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe 72’ye kadar tam 22 orta yaptı, 3 isabet buldu. Fernandao’nun oyununu Soldado ile oynamaya çalıştı. Bu kadar formda bir santrfor neden böylesine kritik bir derbide ilk 11 başlamaz?

Maçın starı

Bu maçtan yıldız çıkarmak zor. Ama illa bir star arıyorsak Muslera daha çok hak eder. Fenerbahçe gibi duran top ustası bir takıma karşı yerinde çıkışlar yaptı. Maziye dönüş sinyalleri verdi.

Maçın olayı

Fernando dizinden sakatlanıp çıktıktan sonra Galatasaray topu Fenerbahçe’ye teslim etti. Bu alışık olmadıkları bir oyun tarzı ve o yüzden 1 puan büyük kazanç.

YORUM YAZ