MENÜ

Çok kadın hiç kadındır!

Abone Ol Google News

Akhisar mağlubiyeti tam bir antrenör yenilgisidir. İsmail Kartal yapamadıklarıyla, Mustafa Reşit hoca yaptıklarıyla geceye damga vurdu.

Haberin Devamı

Koca bir ilk yarı boyunca Akhisar kanatlardan akıp gelirken İsmail hoca oyunu öylece izledi. Bruno Mzenga, Caner'e bir daha kariyerinde hatırlamak istemediği bir gece yaşattı. Sow'un oyun konsantrasyonu sıfır. Kuyt her şeyini borçlu olduğu atletik performansını artık kaybetmiş.

Devre arasında teknik adamlara ilk yarıyı analiz etmeleri için koca bir 15 dakika veriyorlar. İsmail hoca Trabzon'da yapamadığını, Gaziantep karşısında cesaret edemediğini Akhisar'da hayata geçirir diye düşünenleri hayal kırıklığına uğrattı doğrusu. Hocalar neden oyuncu değiştirmek için illa 60'ı görmeyi beklerler anlamış değilim. Biliç, Oğuzhan'ı 43'te oyundan alma cesaretini gösterdiği için taraftarından ve yönetiminden istediği krediyi alabiliyorsa İsmail Kartal da saha dışı kredisini pekala yeşil zemine taşıyabilmeli. Ama İsmail hoca yine büyük bir fırsatı kaçırdı. İlk yarı boyunca Mzenga karşısında Caner hata üstüne hata yaptı. Önünde oynayan Sow kaleye gidecek mecali kendinde bulamıyor. Kadlec-Sow değişikliği bağıra bağıra İsmail hocayı çağırıyor ama Kartal 60'ı görmeden değiştirmem diyor.
İlk yarı boyunca Fenerbahçe'nin arıza noktaları ışıklı panoda yanıyor, Bilal-Mzenga-Gekas üzerinden ikinci kontra golü de geliyor ama İsmail hoca hala 60'ı görmeden değiştirmem diyor. 64'te gelen ilk müdahale tam bir çaresizlik göstergesi. Alves çıkıyor Emenike giriyor. Öyle ya ne kadar çok forvet o kadar çok goldü değil mi?

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın Akhisar karşısındaki oyuna hamleleri Teoman'ın bir bar filozofundan esinlenerek şarkılarına konu ettiği, 'Çok kadın hiç kadındır dostum yalnızlıktır yolun sonu' sözleri gibiydi. İsmail hocaya söylenecek en anlamlı söz bu olurdu sanırım: Çok forvet hiç forvettir hocam.

İsyan eden yok

Emre Belözoğlu'nun son dakika sakatlığı sanırım Fenerbahçe'de çok büyük bir açığı ortaya çıkardı. Emre yoksa yenilgiye isyan eden oyuncu yok. Akhisar 2'yi bulduğunda arkadaşlarını omuzundan tutup kaldıracak bir liderin yokluğunu aradı Sarı-Lacivertliler. İlginç olan şu, Emre bu sezon 4 resmi maç oynadı ve 4'ünde de maçın adamı seçilecek performans gösterdi. Emre her daim antrenörleri için çok önemli bir saha figürü. Ama Emre 2011'de 20, 2012'de 10 ve 2013-14 sezonunda 20 lig maçı oynaşabildi. Yani 34 haftalık lig maratonunun ortalama yüzde 40'ında yoktu. Bu sezon 34 yaşından 35'e yükselecek haliyle enerjisi bir seviye daha gerileyecek. Fenerbahçe'nin Emre'nin yokluğunda yeni bir lider bulamayışı en büyük sorun.

Akhisar'a kocaman alkış

Mustafa Reşit Akçay, geçen sezonun 7. haftasında Trabzonspor'un başında Kadıköy'e çıktığında bu gece oynanan oyunu kopyasını oynamıştı. Fenerbahçe'yi 6 savunmacı ile ceza yayı ile orta yaya sıkıştırıp, kontra oyununun kitabını yazmıştı. Bu gece Akçay, kitabına yeni sayfalar ekledi. Oyunu çirkinleştirmeden, tamamen geri çekilmeden, Bilal gibi nefis bir kontra kurgucusu, Mzenga ve Kenan gibi iki koşucu, Gekas gibi bir bitiriciyle; kontratak oyunu nasıl oynanırın dersini verdiler. 2 attılar ama Gekas ve son olarak Mehmet Akyüz ile iki katını da kaçırdılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ