MENÜ

Buruk'un bir Visca'sı yok

Abone Ol Google News

Başakşehir'deki şampiyonlukta parlak bir oyun planına sahip olan Okan Buruk, krize girdiği birçok maçı Visca'nın sağdan getirip attığı gollerle çözmüştü. Buruk, Galatasaray'da Visca'sını arıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın kadrosunda Gomis, Icardi ve Seferovic gibi birbirinden farklı 3 iyi santrfor bulunmasına rağmen sadece

5 golün santrforlardan gelmiş olması oyun planının eksiklerinden biri olarak değerlendirilebilir. Okan Buruk’un basın toplantılarında bu konudan şikayet etmesi ironik bir durum doğrusu. Nitekim o sorunu çözme görevinde olan birinin bu sorunu kamuoyuyla paylaşmaktan öteye gitmesi beklenir. Başakşehir’deki şampiyonluk sezonunda Crivelli ve Demba Ba ile parlak bir oyun planına sahip olan Buruk, krize girdiği birçok maçı Edin Visca’nın sağ forvetten getirip attığı gollerle çözmeyi başarmıştı. Galatasaray bugün santrfor odaklı bir futbol oynamıyor cümlesi eksik kalır, ‘Kerem, Yunus, Mertens’ten beklediği katkıyı almakta zorlanıyor’ daha doyurucu bir tanım olur. Yani sorunu en doğru haliyle şöyle tarif edebiliriz; Buruk, Galatasaray’da Visca’sını arıyor.

Haberin Devamı

Duran top krizi

Formlarını tam yakalayamamış olsalar da hayli klas oyunculardan kurulu Galatasaray’ın diğer şampiyonluk adayı takımlardan negatif ayrıldığı bazı noktalar var. Sezon başından bu yana maç başına 7.60 korner kullanarak bu alanda ligin lideri olan Galatasaray’ın henüz tek bir duran top organizasyonundan golünün bulunmaması önemli bir sorunu işaret ediyor. Okan Buruk’un bazı maçları çözmek, öne geçtiği bazı maçları tutabilmek için duran top organizasyonlarının üzerinde fazla mesai yapması gerekiyor.

Fikstür zorlayacak

Galatasaray son 3 lig maçında 2 beraberlik aldı 1 kez yenilgiye uğradı. Okan Buruk ve ekibi hayli travmatik bir durumla karşı karşıya. Üstelik Dünya Kupası arasına kadar Karagümrük, Beşiktaş ve Başakşehir ile karşılaşacak olan Galatasaray açısından fikstürün aşırı zorlayıcı olduğunu belirtmek gerek. Galatasaray kadro yapılanmasını 8 Eylül’de tamamladı. Üstüne bir Milli maç arası, bir de BAY haftası geldi. Yeni oyuncu grubunun Buruk’un kafasındaki futbol şablonuna uyum sağlaması için yeterli idman süresine ulaştığı düşünülebilir. Ne var ki haftada bir maç oynayan, hatta son 45 günde sadece 3 lig maçı oynamış bir kadro için oyun pratiği kazanmak kolay olmuyor. O yüzden Dünya Kupası arasına Galatasaray’ın minimum hasarla gidebilmesi gerekiyor.

YORUM YAZ