MENÜ

Buruk'un finali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe sezonun en iyi oyun başlangıcını yaptı. Ön alanda Soldado’yla başlayıp Giuliano ile yön bulan baskı Akhisar’ın nefes almasını bile zorlaştırdı. Akhisar oyunu çok geride kabul etmek zorunda kaldı, mecburen Okan Buruk savunma hattını ceza yayına kadar çekti. Ama Muğdat’ın iki kontratağı Fenerbahçe’yi biraz normale döndürdü. Bundan sonraki senaryo ilk yarı bitene kadar Akhisar’ın istediği şekilde gelişti.

Duran topta Mustafa Yumlu’nun bir metreden golü kaçırdığı pozisyon Fenerbahçe’yi istemsiz şekilde geriye itti. Zaten Fenerbahçe’nin bu sezon yaşadığı en derin ve çözülemeyen sorunu da bu. Sağ bek Lopez’in bir başka duran top organizasyonda golü yapması Fenerbahçe’yi uyandırdı aslında.

Fernandao-Alper değiştikten sonra maçın senaryosunda başka bir sayfa açıldı. Soldado ve Fernandao ile 4-4-2’yi bunaltıcı boyutta oynayan rakibine karşı Okan Buruk 3. stoperi de sahaya sürse de golü bir yüksek toptan yedi. Kocaman’ın beraberlik golünden sonra Soldado’yu kenara alışı, Buruk’un 5’li savunmayı 3’lüye çevirmesine zemin hazırladı. Sissokko ve Barbosa’nın gollerini bu açıdan görmek gerek.

Gecenin sorusu

Fernandao bu performansını idmanda mı gösteremiyor yoksa Aykut hoca mı görmüyor? Bu performansıyla Soldado’nun da Janssen’in de önünde.

Maçın starı

Sissokko orta sahaya müthiş bir dinamizm kattı. Maç 1-1’e geldikten sonra takımını öne doğru taşıyan isimdi ve golüyle de geceye damga vurdu.

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin beraberlik golünün ardından Soldado çıktı ve Akhisar 5’li savunmasının kenarlarını oyuna sokmayı başardı. Satrançta hatayı Kocaman, öldürücü hamleyi Buruk yaptı.

Kısa mesaj

Aynı sezonda rakibine bir kez yenilirsin kaza denir, ikinci kez yenilirsin kabul edilebilir. Ama 3. kez kaybediyorsan bunun adı fiyaskodur. Aykut Kocaman, Okan Buruk’a ligde iki kez yenilmişken kupada da kaybetti.

YORUM YAZ