MENÜ

Burak Yılmaz'la uçuş başladı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın bu sezon en büyük sorunu kenar forvetlerin total vasatlığı. Geçen yaz kadro planlamasında büyük yanlışlar yapıldı. N’Koudou, Diaby, Boyd ve Lens’i Beşiktaş’tan alıp zirvedeki herhangi bir takıma koysanız benzer düşüşü yaratırlar. Beşiktaş, halihazırda ligin ilk 7 sırası içerisinde en az gol atan (38) ve en fazla gol yiyen (31) takımı. N’Koudou (2 gol), Diaby (2 gol), Lens (1 gol, 2 asist) ve Boyd’un (0 gol) ligde skora katkıları bugün Beşiktaş’ın derdini izaha yeterli. Forvetlerin bu kadar verimsiz olduğu bir takımda Burak Yılmaz’ın 10 gole ulaşması yine büyük başarı ve bir santrfor becerisi.

Haberin Devamı

En büyük fark o!

Sergen Yalçın’la birlikte Beşiktaş’ta gözle görülür bazı değişimler yaşanıyor elbette. Forvet arkasını klasik bir 10 numarayla değil santrfor karakterli bir oyuncuyla doldurmak Sergen Yalçın’ın yarattığı en büyük fark olacağa benziyor. Mesela Beşiktaş artık daha çok şut çeken bir takım haline geldi, şut istatistiklerinde lig sıralamasına 5. sıradan girdi. Ljajic’in kenara çekilip Boateng ve Boyd’un oyuna katılmasıyla Burak’a daha konforlu bir santrfor alanı açıldığı aşikar. Bu da Burak’ı yükseltiyor, daha çok şut deniyor ve skor üretebiliyor. Beşiktaş santrforunu oyunun merkezine çekmişken kenardan gelecek her türlü destek bu süreçte fark yaratır. Quaresma’nın son 4 sezonda tek başına 5 gol, 11 asist ortalamalarıyla oynadığı düşünüldüğünde Beşiktaş’ın neden bu yıl oyununun bu kadar düştüğü de anlaşılır.

Haberin Devamı

Şans koşullara bağlı

Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında şansı da umudu da var. Elbette rakiplerinin takılmasıyla doğru orantılı bir şanstan bahsediyoruz. Önümüzdeki iki hafta, zirveye oynayan tüm takımlar için belirleyici olacak. Beşiktaş cephesinden bakıldığında, Galatasaray’ın bu hafta Sivas’la berabere kalması, bir sonraki hafta Trabzon ile Başakşehir’in puanları paylaşmaları, Beşiktaş’a Galatasaray derbisini kazanma halinde yeni bir kapı açabilir. Ama altını özellikle çiziyorum bundan sonra yarışın akıbeti sadece Beşiktaş’ın performansına bağlı değil, bir çok gelişmenin aynı anda olması beklenmeli.

Caner, referans beke dönmeli

Kabul etmek gerekir ki, Caner Erkin Ersun Yanal Fenerbahçe’sindeki sol bek rolüyle uzunca bir süre ülke futbolunun referans beki olarak anıldı. Hala da ligin orta kalitesi en yüksek 3 oyuncusundan biri. Fakat Beşiktaş’a Sergen Yalçın döneminde daha faydalı olmak istiyorsa sinirlerine hakim olmayı becerebilmeli. Caner 2 gol 8 asist ile sezon ortalamalarında seyrediyor ama gördüğü sarı ve kırmızı kart istatistiklerinde ligin bitimine 10 hafta olmasına rağmen ortalamalarının üzerine çıktı bile. (12 sarı, 1 kırmızı) Caner’in referans bek performansına dönmesi Beşiktaş’ın kalan bölümde performansını doğrudan etkileyecek faktörlerden biri. Zira forvetlerin ‘0’ asistle sezon geçirdiği bir dönemde Caner’in asistleri hayat kurtarabilir.

YORUM YAZ