MENÜ

Bu orta sahayla zor

Abone Ol Google News

Sezonun başlamasına 10 gün kaldı. Galatasaray transfer döneminde en önemli taşı eksik bıraktı. Seri ve Lemina gitmişken merkeze transfer yapılmamış olması sert fikstür öncesi Fatih hocanın uykularını kaçıracağa benziyor. Son iki sezonda Şampiyonlar Ligi bileti transfer masasında büyük kozdu. Bu sezon Avrupa Ligi’ne 2. Eleme turundan katılmak yıldız yabancı transferini zorlaştırır.

Haberin Devamı

Bir değil iki orta saha

Galatasaray’ın hazırlık maçı performansları net bir analiz yapmaya yeterli değil. Fakat gün gibi aşikar olan tek konu Galatasaray’ın topa yön verebilen güçlü bir ön liberoya ihtiyaç duyduğu. Lemina ve Seri oyuna bir standart katmıştı. Şimdi o görevi sadece Donk’tan beklemek Hollandalıyı da geriye götürür. Bu sezon lig 40 hafta üzerinden oynanacak Galatasaray’ın bir değil iki tane orta saha transferine ihtiyacı var.

Belhanda ne olacak?

Galatasaray’ın bu sezon sorun yaşama ihtimali en yüksek bölgesi tartışmasız orta sahası. İKi üst düzey oyuncusunu kaybettikten sonra Fatih Terim’in öncelikle Belhanda konusunda karar vermesi gerek. Galatasaray’ın yeterli limiti var ama nakit sıkıntısı transferi zorlaştırıyor olabilir. Belhanda kendi vasatını bile oynamakta zorlanıyor ve Galatasaray’ın ondan para kazanmak için son şansı. Faslı orta sahanın sözleşmesi 2021’de bitiyor ve eğer satılacaksa bir an evvel karar verip eyleme geçirmeleri gerek. Aksi halde Belhanda’nın vasat bir sezonuna daha çuvalla para ödemek zorunda kalabilirler.

Haberin Devamı

Diagne kalmalı

Galatasaray’ın son 3 sezonda santrfordan yana şansının gülmemesi tamamen planlama hatasıyla açıklanabilir. Evet kabul bu sezon Şampiyonlar Ligi yok ama takvim daha sıkışık ve hedefler aynıysa Diagne’nin takımda kalması gerekir. Ümraniye ile oynanan son hazırlık maçına Falcao ve Diagne ile başlamak merkezdeki eksikliğe Fatih Terim’in nasıl çözümler üreteceğinin de sinyalleri gibi. Fatih hocayı daha önceden defalarca deneyip olumlu sonuçlar aldığı 2’li forvet kombinasyonlarına yönlendirebilir. Luyindama- Marcao arasındaki Donk’tan ekstra merkez katkısı alıp Taylan-Arda-Emre-Belhanda gibi oyuncuları hücuma dönük kullanmak Terim’in ana planlarından olabilir.

YORUM YAZ