MENÜ

Bu Lyon tam Kartal'a göre!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lyon için üç haftadır hayat Beşiktaş’tan ibaret. Ligde 3.’lük şansları mucizelere bağlı, 5. Bordeaux ile de 5 puan fark var. Fransa Kupası, Lig Kupası ve lig yarışından koptukları için Avrupa Ligi’nden başka hedefleri yok. Teknik direktör Bruno Genesio, bunu her fırsatta dile getiriyor. Metz maçının 11’inden tam 6 oyuncuyu Lorient maçında dinlendirdi. Lacazette ve Valbuena kenardayken maça 4-3-3 başladılar. Fekir önde çok etkisizdi, Lacazette girene kadar santrforsuz oynadılar. Morel’in yerine sol bekte Rafael başladı, Diakhaby dışarıda kaldı, Mbiwa-Mammana ikilisi tandemi oluşturdu. Genesio, takımı dinlendirip Beşiktaş’tan saklayacağım diye tercihleriyle büyük bir faciaya imza attı.

Beşiktaş’ın gol atmaması mucize

Set hücumunda en büyük handikap çözüm yolu ararken kaybedilen basit toptur. Hele savunmanız Lyon gibi ağır ve geri koşularda rakibi yakalamakta zorlanan oyunculardan kuruluysa iyi kontratak organizasyonunun gol olmama ihtimali yok.

Lyon’un, Lorient’ten yediği 3. gol Şenol Güneş’e çok önemli ip uçları vermiştir umarım. Topla tüfekle çıktıkları hücumda Lorient savunmasını açmaya çalışırken basit bir top kaybıyla kontrayı yediler. Bu gol Lyon’un geri koşularda ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Lyon savunmasında kim oynarsa oynasın mutlaka gollük
hata yapıyor. PSG, Rennes, Metz ve Lorient maçlarını izledikten sonra Beşiktaş gibi iyi hücum takımının bu Lyon savunmasına gol atmaması mucize olur.

Lopes önde yakalanırsa...

Kaleci Lopes’i önde yakalamak önemli. Lyon iç sahada stoperlerini orta yaya çıkararak oynuyor, Lopes de mesafeleri daraltmak için çıkmak zorunda kalabiliyor. Antony Lopes fizik olarak kısa, çizgide iyi bir kaleci. Ama önde yakalandığında topu ağlardan çıkarma ihtimali yükseliyor. Waris Macid’in ceza sahası çaprazından vurduğu topta
olduğu gibi. Babel ile Talisca’nın mesafeli şutları Lopes’in kâbusu olabilir.

Lyon’u Atiba bozar

Beşiktaş maçında Lacazette santrfor, Fekir arkasında 4-2-3-1 oynarlar. Genesio için ilk plan iç sahada baskıyla maça başlayıp ilk 20 dakikada golü bulmak. Lyon kısa bir takım ve akan oyunda yüksek topları tercih etmiyor. O yüzden kanat forvetleri çizgiden içeriye kat ederek pasla ceza sahasına giriyor ya da şuta yöneliyor. Merkezde pas yoğunluğuyla bazen bunaltıcı baskı kurabiliyorlar. Fransa Ligi’nde en fazla şut çeken takım olmalarını bu oyun tarzına borçlular. Ceza sahasına pasla girme planının önemli getirilerinden biri de tehlikeli bölgede kazanılan fauller. Beşiktaş tecrübeli bir takım. Duran top şansı vermemek Güneş’in en önemli stratejilerinden biri olmalı. Atiba’nın faulsüz kazanacağı toplara her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Zira geri koşular Lyon’un en büyük kabusu. İşin özeti şu; Lyon golün her türlüsünü yiyor Beşiktaş da her çeşidini atıyor. Turun ibresi her geçen gün Güneş ve öğrencilerine dönüyor.

YORUM YAZ