MENÜ

Bu kez dikkat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Monaco, son 15 günde göz görülür düzeyde eksiklerini düzeltti. Üretken bir orta sahaları olmadığı için topla oynamayı dert etmiyorlar. Geçen sezon uyguladıkları ‘zaaf oyununu’ Bakoyoko-Mbappe-Silva sonrası kusursuz olmasa da can yakacak kadar oynuyorlar.

Beşiktaş eğer Monaco’ya karşı orta sahada Oğuzhan-Atiba ile top kaybını minimize ederse Talisca’yı çok rahat ikinci santrfora çevirebilir, Monaco’nun en önemli silahı olan ‘zaaf oyununu’ da elinden almış olur.

Beşiktaş, Monaco’ya kıyasla çok daha tecrübeli ve topa yatkın bir takım. Temsilcimizin sahada da tribünde de büyük avantajları var. Ama Monaco son 15 günde göz görülür düzeyde eksiklerini düzeltti. Üretken bir orta sahaları olmadığı için topla oynamayı dert etmiyorlar. Ama geçen sezon uyguladıkları ‘zaaf oyununu’ Bakoyoko-Mbappe-Silva sonrası kusursuz olmasa da can yakacak kadar oynuyorlar. Stoperde Glik-Jemerson tandemi ilk kez Bordoeux maçında hatasız oynadı ve ikisi birden L’Equipe tarafından haftanın 11’ine seçildi. Jardim, Beşiktaş’a karşı büyük bir sürpriz hazırlığında. İlk maçta Şenol Güneş’e 4-4-2 ile kaybettikten sonra ligde iki maçtır 4-2-3-1’i deniyor.

Jardim’in kafası karışık

Jardim şampiyonlukla biten rüya sezonun ardından, baskıya dayalı 4-4-2’yi bir türlü istediği seviyeye çekemedi. Bunda oyuncu tipolojilerinin rolü büyük, zira Chelsea’ye giden Bakoyoko orta sahada derin bir çukur bıraktı. Tielemans o oyuncu değil, zaten Jardim de Belçikalıyı Beşiktaş maçında sağda, Lyon’un son 20 dakikasında 10 numarada, bu hafta sonu Bordoeux deplasmanında 8 numarada kullandı. Bu kafa karışıklığı Beşiktaş gibi tecrübeli ve oturmuş bir takım için büyük avantaja dönebilir. Nitekim ilk maçta döndü.

4-4-2 bize yarar

Jardim, 3 hafta önce Lyon deplasmanına Falcao’yu götürmeyerek 4-2-3-1 oynadı, kaybetti. Beşiktaş’a 4-4-2’yle mağlup oldu. Caen’e karşı Lemar’ı, Bordoeux deplasmanında da Moutinho’yu 10 numarada kullanarak Beşiktaş’ın provalarını yaptı. Umalım oynasın ama Jardim, Beşiktaş’a karşı 4-4-2 oynama hatasına düşmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Falcao, Balde ile çok tehlikeli

Burada kilit oyuncu Fabinho-Balde ve Falcao. Fabinho’nun merkezde kazandığı topların Falcao ve Balde’ye geçiş hızı Beşiktaş’ın ilk maçta yaptığı gibi çözebileceği seviyede. Fakat Falcao ve Balde sahadayken hala çok tehlikeliler. Falcao kariyerin en iyi sezon başlangıçlarından biri yaptı. Kolombiyalı 3 maç kaçırmasına rağmen krallık yarışında Cavanni’nin 2 gol önünde lider. Küçük bir sakatlığı var ama İstanbul’da sahaya çıkmasına engel değil. Pepe şaşırtıcı bir şekilde ilk maçta Falcao’dan çok kolay çalımlar yemişti. Tosiç’in yardımına her zamankinden fazla ihtiyacı olacak.

Werner tarifesi işe yarar

Monaco şampiyon olmasına rağmen Ligue 1’in en düşük seyirci ortalamasına sahip. Malum dünya jet setinin futboldan çok daha renkli zevkleri var. Monaco son 2 ayda seyirci baskısı altında oynadığı maçlarda Leipzig’i deplasmanda yenemedi, Nice ve Lyon’a ligde yenildi. Beşiktaş grubun desibeli en yüksek ekibi ve Monaco’yu en çok bu zorlayacak. Monaco güçlü bir oyun oynamıyor, seyirci baskısında dağılma ihtimalleri yüksek. Önce toptan vazgeçeceklerdir. Beşiktaş eğer Monaco’ya karşı orta sahada Oğuzhan-Atiba ile top kaybını minimize ederse Talisca’yı çok rahat ikinci santrfora çevirebilir, Monaco’nun en önemli silahı, ‘zaaf oyununu’ da elinden alır.

YORUM YAZ