MENÜ

Bol uyarılı tur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra ilk kez 12. oyuncusuyla maça başladı. Sturm Graz’ın ilk planı, Kadıköy baskısından çekindiği için arkada tek stoper ile 5’li savunma oynayarak Fenerbahçe’yi ceza sahasından uzak tutmaktı. Başarısız olduklarını söylemek zor, zira ilk 20 dakikada Fenerbahçe adına atılan tek bir isabetli şut dahi yoktu. Fakat bu tür savunma planlarını bozan her daim aşırı yetenekli oyunculardır. Graz savunmasının panzehiri de Valbuena oldu. Rakip sağ bekin içinden geçmesi, sıfıra inmesi harika. Ama golde en az Valbuena kadar katkısı olan nefis ön direk koşusuyla Dirar’a alan yaratan Ahmethan’dı.

Dönüşüme devam ediyor

Geçen sezon topun karşısındaki Fenerbahçe’de bu tip maçları çözen genelde Lens’in birebir oyunları olurdu. Gücüyle vurur giderdi. Ama yeni Fenerbahçe’de en dikkat çeken değişim ne diye sorarsanız çok net ‘organizasyon’ derim. Aykut Kocaman, sıkıştığında birebirleri zorlayan oyuncu grubunu sahada organizasyonu olan bir takıma dönüştürüyor. Fenerbahçe’nin hala eksiği var, sırtını dayayıp takımı öne çeken santrforu yok, sol beki hücumda aksıyor, Ozan Tufan sorunsalı maalesef sürüyor ve acil 10 numaraya ihtiyacı var.

Hasan Ali ve Ozan’a rağmen

Fenerbahçe’nin turu geçtiği bir gecede sanırım en dikkat çeken iki performans Ozan ve Hasan Ali’ye ait olsa gerek. Verimsiz oyuncular ne kadar çoğalırsa organizasyonun o kadar bozulur. Aykut Kocaman’ın genel anlamda oturtmaya çalıştığı saha içi organizasyonda Hasan Ali’nin kademe hataları, hücum katkısı ve orta yapamaz hali ile Ozan’ın yanlış tercihlerine acil çözüm üretilmeli.

Kocaman buna eğilmeli

Oyuncunun CV’sine baktığımızda performans değerlendirmesini aldıkları süre üzerinden yaparsak çok yanlış bir yola saparız. Mesela Hasan Ali. Fenerbahçe formasıyla 5 sezonda tüm kupalarda sadece 10 asiste ulaşmış bir sol bek ile dönüşüm hiç bir zaman yüzde yüze ulaşmaz. Ozan da çok farklı bir durumda değil. Verimi çok düşük, konsantrasyonu yok, geçiş oyununda topu öne oynamasını bir kenara bırakalım 5 metreye pas atamaz hale geliyor. Aykut Kocaman dönüşümü gerçekleştirmek için sol bekiyle merkezinin üzerine çok eğilmeli...

YORUM YAZ