MENÜ

Beyaz sayfa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbilerde favoriyi belirleyen sadece istatistik değildir. Hele Kadıköy’de rakip Beşiktaş da olsa Galatasaray da olsa favori her zaman Fenerbahçe’dir kuralı bir kez daha işledi. Futbol olarak maçı ikiye ayırmak gerekir. İlk yarıda tempo, strateji, tansiyon, kartlar, ambiyans... Bir derbide olması gereken ne varsa vardı Kadıköy’de. Ama ikinci yarı için aynılarını söylemek imkânsız.

Ekici ve Isla etkisi

Isla-Mehmet-Giuliano kısa pas üçgenleriyle Beşiktaş’ın sol kenarında rahat hareket alanları oluşturdu. Sonrasında Babel-Caner’e hücumda sorun çıkarmak yetmedi, Beşiktaş topa yatkın bir takım neticede ve Fenerbahçe’yi geri koşulara zorladığında Aykut hocayı tercih yapmak zorunda bıraktı. Ekici ile Ozan’ın 4-3-3’te yer değiştirmesi Q7’yi riske ederek Babel’e önlem almaktı, tuttu. Bu tercih savunmada önemli bir sorunu çözdüğü gibi Ozan ile Ekici’yi ilk yarının yıldızı yaptı. Fenerbahçe çok iyi futbol oynayarak ilk yarım saati geçirdi. Pas başarı yüzdesi 90’larda seyrederken Beşiktaş’ı 80’lerde tutmak önemli bir stratejinin ürünü. Takımın iki haftada ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Fenerbahçe için bu galibiyet 3 puandan çok fazlası demek. Camia rahatladı, Aykut hoca ve takımının önünde bembeyaz bir sayfa açıldı.

Dünyaları kaybettiler

Quaresma futbol topuna aşık, hırslı fakat kontrolünü o kadar kolay kaybediyor ki! Pimi çekip Şenol Güneş’in kucağına bırakıveriyor. Valbuena’ya attığı ilk tekmede kırmızıyı görebilirdi. Fakat o 2 dakikada 2 sarı karttan atılmayı tercih etti. Peşinden Şenol Güneş atıldı, derken Atiba ve maç bitiminde Oğuzhan. Dinamo Kiev faciasının dumanı tazeyken Fenerbahçe derbisini böyle bitirmek ancak acemilikle açıklanabilir. Artık büyük maçları oynamayı öğrenmenin vakti geldi de geçiyor bile.

YORUM YAZ