MENÜ

Beşiktaş'a hayat Talisca'yla güzel

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol molasının en çok yaradığı takım şüphesiz Beşiktaş. Çok pastan az gol çıkaran bir takıma dönüşmek üzereyken Talisca’nın dönüşü ve Olcay’dan Babel’e geçiş Beşiktaş’ı daha az oyalanan bir takım yapabilmeli. Osmanlı’nın Musa Çağıran’dan yoksun merkezine Atiba ve Oğuzhan ile fazla yetenekli gelen Beşiktaş için maden, Talisca’nın koşu yolundaydı. Başlangıçta üç kez Talisca’yı koşturdular, dördüncüde hasret kaldıkları akan oyun golüne kavuştular. Beşiktaş için uzun zamandır ihtiyaç duyulan şey tam da bu.

Geri yaslanmamalı

Osmanlı için cezalı Musa ve Afrika Kupası’na giden N’Diaye’nin boşluğu doldurulacak gibi olmasa da, Beşiktaş’ın 1-0’ı oynayamama durumu ikinci yarı senaryoyu değiştirdi. Her ne kadar son dakikada golü yapsa da Cenk’in önde tutamaması böylesi deplasmanlar için bir kriz habercisidir. Güneş’in çözmesi gereken sorunlardan biri de bu. Geçen sezondan bu yıla taşıyamadıkları en önemli futbol enstrümanı maçı kıracak psikolojiye gelememeleri. Akçay hoca Koray ile Lawal’ı değiştirince orta sahada düşen Beşiktaş’ı iyice geri yasladı. Bu, Beşiktaş’ın bilmediği bir oyun. Şayet Lawal sakatlıktan çıkmasa Osmanlı bu oyuna çok daha erken geçebilirdi.

Senaryoyu değiştirdi!

Quaresma ,yundan çıktığına çok bozulsa da Akçay’ın planını alt üst eden hamle Tolgay’ın girmesiydi. Tolgay sonrası Beşiktaş bildiği oyuna geçti rahat top çıkardı ve merkezi yeniden aldı. Beşiktaş devre arasında stoper ve sol öne adam alsa da santrfor pozisyonu için adım atmadı. Aboubakar Afrika Kupası’ndayken bu durumun Cenk’i ateşlemesi gerekir diye düşünüyorum. Beşiktaş yaslanarak oynamayı beceremez, çünkü topun karşısında durmayı bilen bir yapısı yok. Cenk’in ön alanda top kazanarak ve o topu tutarak yaslanan takımı öne çekmesi şart.

YORUM YAZ