MENÜ

Bekler Lens'i çağırıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe için oyunun iki yönünde de temel sorun bek kaynaklı. Aykut hocanın kafasındaki dominant modelde Hasan Ali ve Şener, bu halleriyle bu oyunun beki olmaya uzaklar. Nabil Dirar sağ forvet için transfer edildi ama beke itilecek gibi görünüyor. Monaco’da geçen sezon 4 maçta sağ bek oynadı.

Şüphe yok...

Hücum çıkışlarında zor top kaybetmesi ve pas kalitesi sağ bekte oynadığı 4 maçta artı hanesine yazılabilir ama savunmadaki duruş hataları hocasına az uykusuz gece geçirtmedi. Bükreş maçına kadar Aykut hocanın Dirar’ı sağ önde kullanma ihtimali yüzde 80’ler seviyesindeydi. Ama ilk fırsatta Dirar’ı sağ bekte deneyeceğine şüphe yok. Bu değişim sonucunda Dirar gibi bir forveti sağ beke itmek Lens gibi bir oyuncunun transferini ‘olmazsa olmaz’ yapacaktır.

Rolü yakın olur

Valbuena, Marsilya’da şampiyonluk yaşadığında kenar oyununu iyiden iyiye öğrenmişti. Bu gelişim ona Fransa Milli Takımı’nın kapılarını da açtı. Lyon’da Bruno Genesio onu sol kenarda ikinci bir oyun kurucu olarak oynattı. Valbuena’nın Fenerbahçe’deki rolünün buna yakın olacağını düşünüyorum. Tabii bunun için Ekici’nin merkezi yönetebiliyor olması gerek. Valbuena merkezde, Dirar sağ bekte oynayacaksa, iki kenar forvet kim olacak sorusunun karşılığı koca bir soru işareti.

Geçiş oyuncusu olmalı

Volkan Şen, Emenike, Sow ve Wiel gönderildi. İlk hazırlık maçında çok eksik vardı fakat görünen o ki, Valbuena da Ekici de nokta atışı transferler. Bu dönüşümde Ekici’nin rolü belirleyici olacak. Topal’ın stoper, Ozan ve Souza’nın merkezde oynadığı ilk sınavda Mehmet Ekici’nin geçiş oyuncusu rolüne soyunamaması Fenerbahçe’nin hücum düzenini etkiledi. Fenerbahçe’nin Pereira ve Advocaat ortaklığıyla oluşan kimliğinden kurtulması için Aykut Kocaman’ın önünde iki seçenek var; 1- Ozan ve Souza’yı başka role sokmak. ile (Salih)-Ekici Topal-Alper 2- katsayısını yetenek geçişteki ama yeterli Niceliği yükseltmek. merkezden bir tartışılır niteliği çıkarmak yapı üçlü bir değişmez kolay değil.

YORUM YAZ