MENÜ

Baskısız oyun farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde en fazla baskı hisseden hoca ve oyuncu grubu tartışmasız Galatasaray’da. Takımın kimyasını bozan bir baskı bu. Toparlanma sürecini uzattıkça uzatıyor bu stres. Baskılı oynadığı maçlarda bile baskı altında kaldığından oyun ve şut kalitesi vasatın üzerine çıkamıyor Sarı-Kırmızılı takımın. O yüzden iç saha çok daha tehlikeli Galatasaray için.

Ligin en az baskı hisseden takımına karşı dış sahada oynamak Hamza hoca ve öğrencileri için büyük avantaja döndü ilk yarıda. Bunda Abdullah Avcı’nın son iki haftanın kazanan kadrosunun ayarlarıyla oynamasının çok önemli bir rolü vardı. Mossoro yerine Emre tercihi oyunun tüm senaryosunu Galatasaray lehine değiştirdi. Emre ile orta alan hakimiyetini isteyen Avcı, bir anlamda fabrika ayarlarının dışına çıkıp takımını set oyununa zorlayınca Galatasaray rahat bir devre oynadı. Başakşehir ilk yarı boyunca bir kez kendi düzeninde hızlı hücumla geldi ve Visca-Emre üzerinden Batdal’ı pozisyona soktu. Onlar için doğru oyun bu. İlk yarıdaki set oyununda Galatasaray sabaha kadar Başakşehir’den gol yemezdi.

İyi bir hücum takımı ama!

Galatasaray iyi bir hücum takımı. Forvet baskısını yapamayan Başakşehir’e karşı savunma-hücum geçişinde sorun yaşamadılar. Şayet Bilal’in pas hataları olmasaydı çok daha erken koparabilirlerdi maçı. Galatasaray’ın en büyük sorunu geri dönüşlerdi. Ama onu da Başakşehir’in oyun yapısından dolayı çok yaşamadılar. Baskıdan uzak kaldılar, rakibi hep istedikleri yerde oynattılar. Dönüşlerde hep Yasin, Podolski ve Sneijder ile rakibe ve topa yakın kaldılar. (Bunu bu sene çok az başardılar) Tabii savunmada daha gidecekleri çok yol olduğu tartışılmaz. Zira geçen sezonki Muslera performansını hatırladığımızı unutmamak gerekiyor.

Hamza hocanın işi zor

Hamza hoca yakında giydiği ceketin renginden dolayı bile eleştirilecek korkarım ki! Hocanın kimyası bozuluyor. Astana maçındaki Podolski ve rapor krizi de üstüne tuz biber oldu. Yönetim şayet Hamza hocadan rapor istiyorsa, Dursun Özbek oturup kendisi yazmalı tüm metni.

YORUM YAZ