MENÜ

Baskı var ama şut kalitesi sorun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Caner ve Talisca sakatlandığından beri Beşiktaş’ın şut kalitesinde gözle görülür bir düşüş yaşandığı aşikar. Başakşehir’e 2, Fenerbahçe’ye sıfır isabetli şut atmasına rağmen yenilmediler, Bursa’ya karşı da 79’a kadar penaltı haricinde isabetli şutları yok. Şenol Güneş, Bursa’ya karşı merkezde Necip-Atiba ile başlayıp yüksek tempolara çıkmayı başarsa da pozisyon zenginliğinden bahsetmenin mümkün olmadığı bir ilk yarı izledik. Aboubakar iyi niyetli buna kimsenin itirazı yok. Fakat sahada çok temel bir duruş problemi yaşıyor. Lorient, 2 yıl Porto ve şimdi Beşiktaş... Sanırım kariyerinin en karanlık dönemini İstanbul’da yaşıyor. Özellikle rakibin kalesinin içinde oynanan maçlarda Aboubakar’ın kenara açılıp Cenk’i 6 pasa sokmak Beşiktaş’a önemli bir avantaj sağlayacak.

Kalenin içindeler ama şutları yok...

Beşiktaş’ın topa sahip olma oranları geçen sezonla neredeyse aynı. Ama Güneş ve öğrencileri Bursa’yı yenseler de çok önemli bir sorunla karşı karşıyalar; isabetli şut eksikliği... 79. Dakikada skor 2-0 Beşiktaş’ın lehine olmasına rağmen takımın isabetli şut sayısı sadece 2’ydi. Onlar da Cenk’in penaltıları.

Beşiktaş ideali arıyorsa 79 ile 81 arasına odaklanmalı. Yani koca maçta 2 dakikalık bölüm en doğru hücum ettikleri andı. Aboubakar, Cenk ve Oğuzhan’ın üst üste şut çekip Harun’un çıkardığı pozisyonlar. O şutlar Beşiktaş’ın penaltılar dışında attığı yegane isabetli şutlar. Hazine orada.

Bir Fabri eksikti!

Bursaspor bu sezon büyüklerle oynadığı maçlarda topu tamamen rakibe bıraktı. (FB %29, GS %35, BJK %31) Genel anlamda kalelerine çok rahat getiriyorlar rakibi ve Harun Tekin’in performansına göre kazanıyor ya da kaybediyorlar. Hamza hocanın kariyeri boyunca kalecilerinin yıldızlaşması tesadüf değil, oyun felsefesinin yansıması. Oğuz Dağlaroğlu, Muslera şimdi de Harun. Şenol Güneş’in ikinci yarı Olcay-Tolgay değişimi oyunun seyrini de değiştirdi. 46’dan itibaren 2-5- 3’e çevirdiler oyunu. Oğuzhan forvetin bir parçası oldu, Cenk ile Aboubakar rahat top aldılar. Sonrasında Oğuzhan merkezli kanatsız baklava 4-4-2. Gökhan Gönül ve Adriano’nun aynı anda rakip ceza sahasına girdiği minimum 5 pozisyon vardı. Gökhan Gönül Beşiktaş kariyerindeki zirveyi gördü. Öyle sahneler yaşandı ki 45 ile 70 arasında Bursa ceza sahasında bir tek Fabri’yi göremedik.

YORUM YAZ