MENÜ

Başakşehir'den buraya kadar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir belki de şampiyon olabileceği son 90 dakikaya çıkarken tribünlerde 300-500 kadar taraftar var. Ne kadar harika bir organizasyona sahip olursanız olun, kadronuz ne kadar kaliteli olursa olsun günün sonunda şampiyonluk için taraftarın desteğine ihtiyacınız var. 300 Başakşehirli’ye rağmen herhangi bir kupayı kazanmak kolay değil. Bu bir realite ve 34. haftada Abdullah Avcı ve öğrencileri bir kez daha acı gerçekle yüzleşti. Maçın ilk yarısı müthiş bir tempoda oynandı. İki takım toplamda 5’i isabetli 21 şut çekerken normal bir maçın 90 dakikasındaki rakamlara henüz ilk 45 dakikada ulaştı.

Sahaya tecrübe koydu

Başakşehir’in baskısını kırmak için hızlı kontra setleri hazırlayan Kasımpaşa adına ilk 27 dakika rüya gibi geçti. Önce Ahmet İldiz’in golü peşinden Diagne’nin penaltısıyla bir anda ortaya 2-0’lık şok bir skor çıktı. Başakşehir bu dakikadan sonra sahaya büyük tecrübe koydu. Adebayor sadece bu maç özelinde değil sezonun tamamında Başakşehir’i sırtında taşıdı. İlk golde yaptığı harika asist ve attığı 2 gol aslında bir sezonluk performansın taçlandırılmasıydı.

Gecenin sorusu

Başakşehir şampiyon olsa tribüne gelen 300 Başakşehirli’nin, yönetim, teknik heyet ve futbolcuların ailelerinin dışında kaç kişi sokaklara çıkıp sevinecekti?

Maçın starı

Adebayor sadece bu maçın değil sezonun oyuncusu Başakşehir adına. Bir asist yaptı, 2 de gol attı. Onu izlemek büyük keyif.

Maçın olayı

Başakşehir 2-0 geri düşmesine ve Emre’nin kaçırdığı penaltıya rağmen maçı Adebayor’un harika futboluyla çevirdi.

Kısa mesaj

Başakşehir şampiyonluk beklerken ligi 3. sırada bitirdi. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne kadro yapan Abdullah Avcı için Avrupa Ligi planlaması kolay olmayacak.

YORUM YAZ