MENÜ

Baş döndürücü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son zamanlarda izlediğim en tempolu derbilerden biriydi. Beşiktaş bu sezon hiçbir maçı bu kadar domine etmemiştir. Oyunun ilk yarısındaki 10 dakikalık bir bölümü çıkarırsak, her dakikanın hakimiydi Güneş ve öğrencileri. Dominant bir futbol, kaçan onca pozisyon ve atılan sadece 3 gol. Hafta içinde oynanan Manisa maçına yakın skor oluşabilirdi, Beşiktaş o kadar pozisyona girdi ve kaçırdı işte.

Güneş, Tudor’u ezdi

Güneş 3 yıldır bir tezin peşinde, kimsenin oynadığı futbola bakmıyor, kendi standartını geliştiriyor. Dün gece Tudor’a karşı ezici bir üstünlük sağladı. Galatasaray’ı sahadan sildi. Tudor’un reaksiyonsuz kalışı hezimeti çağırdı. Güneş, Talisca’sız başlayıp Oğuzhan-Tolgay ile topa sahip oldu, ikinci yarı ise Porto maçından bile iyi oynadılar. Devrenin başlangıç düdüğünün üzerinden 35 saniye geçmemişti ki Gökhan Gönül’ün sıradan ortasını Muslera elinden kaçırdı ve Cenk’e asist yaptı. Muslera uzun zamandır kötü oynuyor ama Beşiktaş’ın galibiyetini rakibin kötülüğü üzerinden okumak doğru olmaz. İnanılmaz bir derbi oynadı Beşiktaş. Son yılların en iyi futbol performansıydı.

Tosiç’in golü tepkiydi

Tosiç’in yetenekleri tartışılsa da fedakar ve iyi niyetli futbolu, su götürmez bir gerçek. Pepe ile Gomis’e adım attırmadılar. İlk golü attıktan sonra Güneş oyuna bir de Medel’i alarak direnci yükseltip, Galatasaray’ın gardını iyice düşürdü. 55 ile 66 arası Beşiktaş durumu 4-0’a getirebilirdi. Oğuzhan, Quaresma ve bir daha Quaresma ile yüzde 99’luk pozisyonlar kaçarken Beşiktaş hep fazlasını vaat ediyordu. Tosiç ağları bulduğunda sanırım Beşiktaş’ta deneyip de gol kaçırmayan tek oyuncu oldu.

Tudor’a büyük geliyor

Tudor oynarken büyük futbolcuydu ama henüz büyük takım hocası değil. İddia ediyorum; Galatasaray’ın forması 10 büyük maçtan birini kazanır. Hocasız çıksın kazanır. Fenerbahçe derbisinden bu yana oyun her gün yeni bir icat, yeni bir tercih. Futbolcuların bile başı döndü artık. Fenerbahçe, Trabzon, Başakşehir ve son olarak Beşiktaş derbisi gösterdi ki Tudor için Galatasaray bir beden büyük.

YORUM YAZ