MENÜ

Balotelli şefkatle oynar

Abone Ol Google News

Mario Balotelli, çoğu antrenöre göre sorunlu, delilik derecesinde çılgın bir oyuncudur. Ama kimine göre de harika bir santrfor. Balotelli, bugüne kadar oynadığı takımlarda hiç bir zaman futbolculuğuyla ilgili sorun yaşamadı. Performanslarının bu kadar inişli çıkışlı olmasının sebebi tamamen onu yöneten antrenörlerle ilgiliydi. Profesyonel yaşamına İnter’de Mourinho ile başlayan çılgın santrfor antrenörleriyle bir ebeveyn ilişkisi kurduğunda takımı için ölümüne oynayabiliyor. City’de Mancini, 2012 İtalya Milli Takımı’nda Prandelli, Milan’da Allegri ve en barizi de 2016/18’de Nice’te manevi babası Lucien Favre için sahada canını dişine takmasıyla ideal santrfor olabilmişti. Fakat Favre gidip Patrick Viera geldiğinde kendini tamamen kapattı ve Marsilya’ya gitti.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın’a bağlı

Balotelli’nin geçen sezon Brescia ile küme düşmesi yanıltıcı olabilir. Zira acayip sorunlu bir kulüp ve oyuncu grubuyla çalışmak Balotelli’yi daha da gerdiği için neredeyse oynamadan sezon bitirdi. Eğer Beşiktaş Balotelli’yi alabilirse iş tamamen Sergen Yalçın’da biter. Sergen hoca zamanında büyük ve yetenekli bir futbolcu olduğundan Balotelli gibi çılgın bir karakteri yönetebilir. Balotelli, kendine şefkat gösterip güvende hissettiren her antrenöre karşılığını fazlasıyla verdiği için bu transfere Sergen hoca karar vermeli. Uğraşamayacaksa en başından karşı çıkmalı yoksa pahalı bir yedek santrforla sezon geçirmek zorunda kalır.

Haberin Devamı

Balotelli forvet ister

Balotelli gelirse Beşiktaş’ın oyun düzeninde değişim görebiliriz. Balotelli, İnter’de Eto’o ile, Nice’te 3-5-2’nin ucunda ilginçtir dönem dönem Belhanda ile, Marsilya’ya gittiğinde Valere Germain ile ikili forvet oynayıp gol sayısını artırmıştı. Sergen Yalçın’ın Balotelli gibi bir santrfora konforlu oyun alanı yaratmak için klasik bir 10 numaradan ziyade ikinci bir forveti çılgın İtalyanın arkasında ya da yanında oynatması gerekebilir. Taraftar konusunu, ‘O işin en garanti yanı’ diyerek bir sonraki yazıya bırakalım.

YORUM YAZ