MENÜ

Balotelli mi? Deli misiniz!

Abone Ol Google News

Karantina günlerinde taraftar transfere sarmış vaziyette ve son günlerde sıklıkla Galatasaray ile Balotelli’nin adı birlikte anılıyor. Önümüzdeki sezon için Terim’in Avrupa’yı da düşünerek kafasında kurduğu kadronun bir değil iki iyi santrforu olacağa benziyor. Andone oynadığında faydalı olabildi ama sınıf atlamadı. İyi bir hamle oyuncusu olmanın ötesine geçeceği fikrini verdiği söylenemez. Keza Adem Büyük Falcao sakatken müthiş iş çıkardı. Ama mesele günü kurtarmak değil sınıf atlamaksa yeni sezonda Falcao’nun yanında Balotelli tarzı bir santrfora ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Çift santrfora doğru

Galatasaray’ın mevcut kadrosu çift santrfora uygun oyunculara sahip değil. Oysa Falcao, Atletico Madrid günlerinde de Monaco’da da 4-4-2’nin santrforuydu. Falcao’nun kariyerinde en verimli olduğu düzenin ikili santrfor düzeni olduğunu unutmamak gerek. Terim’in yeni sezonda Falcao’nun yanına ya da arkasına koyacağı oyuncunun, 10 numaradan ziyade santrfor karakterli bir forvet olma ihtimali çok yüksek. Terim’in hem Galatasaray hem Milli Takım’da kendini en rahat ifade edebildiği oyun tarzı bu çünkü.

Haberin Devamı

Balotelli de sever

Balotelli herkesin bildiği üzere çılgın bir profil. City’de şampiyonluk kupasını kaldırırken Mancini manevi babasıydı. Milan’da Allegri ile iyiydi ama sonrasında Nice’e gelene kadar hep sorunlu bir görüntü çizdi. Luicen Favre’in çalıştırdığı Nice’te Belhanda ile 3-5-2’nin en ucunda harika performanslara çıktığında herkese eski Balotelli’yi izletmişti. Ta ki Patrick Viera gelene kadar. Balotelli geçen sezon Viera’yla anlaşamayıp Marsiya’ya gittiğinde Valere Germain ile ikili forvet oynayıp 5 ayda 8 gole ulaşmıştı. Yani anlayacağınız Balotelli de yanında fazladan bir forvet ile oynamayı seviyor.

Baba-oğul olmayı seviyor

Balotelli çalıştığı antrenörlerden baba şefkati isteyen sevgiye aç bir karakter. Mancini’den de Favre’den de gördüğü bu şefkat onu hep sahada tuttu. Olası bir transfer halinde Fatih Terim ile aralarındaki ilişki Balotelli’nin performansını belirler. Genelde çalıştığı futbolcuların Terim’in babacan tavrıyla ilgili demeçlerine sık rastlarız. O yüzden Terim’e Balotelli’yi ister misin diye soran olursa, ‘siz deli misiniz kim istemez?’ cevabını alma ihtimali yüksek. Böyle bir transfere sadece Galatasaray’ın değil Balotelli’nin de çok ihtiyacı olduğu inkar edilemez bir gerçek.

YORUM YAZ