MENÜ

Baklavanın zararları!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Vodafone Arena’da en zorlandığı rakiplerden biri Kayseri olduysa bunda Sergen Yalçın’ın cesareti ve Şenol Güneş’in ikinci yarı tercih ettiği oyun modelinin rolü büyük. Kayseri, bir ay önce Fenerbahçe’ye 4 atarken Varela’yla Şener ve Lens’i kolay geçip Topal’ı kademeye mecbur bırakmıştı. Beşiktaş’a karşı yapmak istediği şey tam da buydu aslında. Deniz Türüç şuta çıkacak, dönen topa Umut ve Welliton koşacak, penaltı olacak ya da gol vuruşu yapılacak. Sergen hocanın ilk yarı planını bozan Atiba’nın merkezden kopmamasıydı. Bu yüzden Deniz Türüç’e Fenerbahçe’nin bıraktığı alanlar kalmadı. Oyunun kırılma anı kesinlikle Şenol Güneş’in Babel-Tolgay değişikliğiyle kanat forvetlerinden
vazgeçip baklava dizilimli 4-3-1-2’ye dönmesiydi. Çift santrforlu oyunda Adriano ve Beck’e 105 metrelik koridoru zimmetlemesi Beşiktaş’ın defansif anlamda tüm düzenini alt üst eden bir tercih oldu.

Sergen Yalçın’ın cesareti

Kayseri, ligin ikinci yarısında bambaşka bir takıma döndü daha doğrusu Sergen Yalçın tarafından dönüştürüldü. Beşiktaş’a karşı düzenini bozmadan ekstra cesaretle oynaması maçı bir solukta izlenir hale getiren en önemli unsurdu. Şenol Güneş’in forvetleri içeriye sokup kanatları iki beke bırakmasını Varela ve Umut ile çok iyi kullandı. Beşiktaş’ı sahada bozacak tek şey kötü pas. Lawal ile Rotman’ın merkeze yaptığı baskı Atiba’nın pas yüzdesini düşürmese de topla buluşma sayısını azalttı. Beşiktaş, Oğuzhan üzerinden geçişleri yapmak zorunda kaldı. Zorunda kaldı kısmı söz konusu Oğuzhan olduğunda garip duruyor farkındayım. Fakat Oğuzhan’ın pas tercihleri yaptığı asiste kadar o kadar yanlış ve kalitesi o kadar kötüydü ki Aboubakar ve Talisca’nın tutamadıkları her top kelebek etkisiyle Beşiktaş kalesine döndü. Her hatalı pas Beşiktaş’ı kasım ayındaki dağınık görüntüsüne yaklaştırdı.

Aboubakar iyi öğrenci

Vincent Aboubakar, dar alan oyununu beklenenden daha çabuk öğreniyor oluşu Beşiktaş adına önemli bir kazanım. Aboubakar’ın oyun karakterine uygun goller açık alanda
koşu üzerine attıklarıdır. Pozisyon oyununda Cenk kadar etkili değilse de hızla dar alanını öğreniyor oluşu Beşiktaş adına önemli bir gelişme. Maça sağ kanatta başlayıp, bir Ronaldinho çalımıyla Erkan’ı geçtiğinde özgüven yüklemesi yapmaya başlamıştı. İkinci yarı hocanın baklava dizilimli orta sahasının önünde santrfor oldu. İlk gol kornerden geldi ama ikinci gol gerçek bir dar alan becerisi gerektiriyordu. Aboubakar’ın Oğuzhan’ın pasını işlemesi, rakibini geçişi ve vuruşu pozisyon oyunundaki gelişimin göstergesi.

YORUM YAZ