MENÜ

Aynı kadro, farklı oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir şarkıyı her sanatçı yorumlayabilir ama Sezen başka söyler. Futbolda da bu böyledir. Pereira’nın geçen sezon en çok eleştirildiği kadro tercihine ve oynattığı defansif 4-3-3’e bakınca Advocaat’ın aynı isimleri nasıl farklı yorumladığını anlamak mümkün. Ama hala üzerinde ciddi işçilik gerekiyor bu kadronun.

Advocaat’ın 4-3-3’ünde Fenerbahçe orta sahası artık çok önde top alıyor. Ozan da Josef de oyunun öne taşınmasındaki ana figürler. Fakat ortada hala çok ciddi bir problem var. Orta üçlünün önde rakibe basarak kazandığı toplar bu oyunun anahtarıysa, oyun sete döndüğünde Volkan’ın bitiremediği ataklar aynı oyunun kilidi.

‘Şen’ olacak diye

Oyunun ilk yarısında Fenerbahçe hızlı hücumda net pozisyonlar buldu. Birini Emenike yaptı, 4’ünü diğerleri kaçırdı. Volkan Şen ceza sahasına kadar kusursuz geliyor ama finalde tam bir acemi çaylağa dönüşüyor. Fenerbahçe’nin en büyük sorunlarından biri bu. Bir an evvel atmak istiyor, sürekli arıyor, zorluyor ama çok kaçırıyor. Top O’ndayken Fenerbahçe gole hep bir tık ötede kalıyor.

Finali yapabilse topa bir tık daha dokunabilse Lens, Emenike eli tetikte bekliyor. Bu dokunuş için mantalitesini düzeltmesi gerek. Kendisinin olduğu kadar takımının da bu gole ihtiyacı var. Lens de atsa, Emenike de atsa Fenerbahçe’ye yazıyor. Bunu idrak ederse çok daha efektif bir oyuncuya dönüşecek.

Set oyunu başa bela

Bu oyun Fenerbahçe için yüksek riskler içeriyor. Orta sahada kazanılan topların ardından Lens ve Volkan ile çok hızlı rakip kaleye gidiyorlar. Sorun atağı tamamlayamadıklarında başlıyor. Rakip yerleştiği anda Fenerbahçe sıradan bir takıma dönüşüyor. Bu da skoru bulduklarında fişi çekmelerinin önündeki en büyük engel. Çözümü zor değil. İç sahadaki baskı oyunlarında Stoch’un sahada olduğu Emenike-Sow’lu 4-4-2 fişi çekmek için en ideali olabilir.

Son olarak önemli bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. 3 Temmuz’da milyonları sokağa döken bir kulüp 10 bin taraftarı stada getiremiyorsa herkesin şapkasını önüne koyması gerekiyor. Takımda sinerji oluşması için taraftara ihtiyaç var.

YORUM YAZ