MENÜ

Avcıyken av olmak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadıköy deplasmanında Adebayor ve arkasında ikinci forvet Napoleoni ile başlayan Avcı’ya karşılık, Aykut Kocaman’ın Giuliano’yu sağ kenara koyup Dirar’ı sağ içe çekmesi Fenerbahçe’yi ilk yarı avcıyken av yaptı. Aykut hoca muhtemelen, ‘Sağ kanadım çok güçlü, yerleşirsem ortayı Isla’ya yaptırırım. Giuliano ve Dirar da santrforu destekler.’ diye düşündü. Ama plan böyle işlemedi. Giuliano sağa her gittiğinde Clichy ve Elia onu çizgiye sürdü. Isla ile sağ kulvar oyunu oynayacakken 3 oyuncuya rağmen koridor tıkandı ve Fenerbahçe ceza sahasında eksildi. Artı ön alanda Adebayor’a atılan her topta Başakşehir santrfor kalitesiyle zaman kazanarak mesafe kat etti. Daha ilk yarıdan maçı bitirecek fırsatı buldular aslında.

Golü izah edemezler

Kornerlerde alan savunması yapan takımların en büyük handikapı koşarak gelen oyunculardır. Dirar’ın durduğu yerden sıçraması ile Attamah’ın koşarak topa gitmesi arasında minimum 20 santim yükseklik ve ciddi bir darbe farkı oluşuyor. Dirar’ın darbeyi sönümlemesi mümkün değildi o yüzden. Duran top savunmasında Fenerbahçe’nin gideceği daha çok yol olduğu kesin. Fakat bu gol Başakşehir’in beklediğinden çok kolaydı. Oyunun momentumu daha ilk dakikadan Avcı ve öğrencilerine geçti bu golle. Tabii Volkan Demirel’in formunu da sorgulamak gerek. Kalesine gelen 11 isabetli şutun 8’ini ağlardan çıkarıyorsa burada ciddi bir form sorunu vardır. Üstelik kendi kalesinden rakip kaledeki ofsaytı gördüğünü söylemesine rağmen Kerim’in 25 metreden attığı şutu görmemesi ironik bir durum olsa gerek.

Seyircisi az hayranı çok

Adebayor büyük oyuncu, tıpkı Emre gibi seviyeyi yukarı çeken lider. Clichy’nin sol bek performansı, Elia’nın sağ kenar etkinliği. Bu cümleleri Temmuz ayından bu yana hemen her maç kurabiliyorsunuz. Çünkü Başakşehir doğru bir planlamayla ilerliyor ve artık tecrübeli bir takım. İlginç olan Fenerbahçe gibi bir rakibe karşı bu tecrübesiyle puan alıyor. Başakşehir’in, ligin en az seyirciye sahip takımıyken oynadığı futbolla ülkenin en çok hayranı olan kulübüne evrildiğine şüphe yok. Kadıköy’de düne kadar av olan bir takımı Abdullah hoca ‘Avcı’ yapıyorsa burada çok net bir antrenör başarısından bahsetmek gerek.

YORUM YAZ