MENÜ

Aslan topsuz avlanmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abdullah Avcı’ya oynamadan 1 puan versen, ‘stada kadar yorulmayayım’ diyebilir, buna Aykut Kocaman da itiraz etmezdi. Beşiktaş’ın Galatasaray ile doğrudan maçı olduğundan Başakşehir’in puan kaybı tercih sebebiydi. Maça Terim kazanmak, Avcı kaybetmemek için çıktı. Galatasaray’ı Seyrantepe’de topsuz yenmek imkansız. Bunu bu sezon başaran bir takım ya da hoca çıkmadı. Avcı ilk olacağını düşünerek değil, merkezde Arda’yla başlayarak kaybetti. İkinci yarıyla birlikte Galatasaray ısrarla sağdan oynadı ve oradaki duvarı Mariano ile deldi. Terim’in Donk tercihi hücumda beklenen etkiyi yaratmadı elbette ama savunmada işe yaradığı. Fernando 8 numarada saklandı, inisiyatifi Donk kullanınca ataklar olgun başlayamadı. Elbette Maicon’u tutup Denayer ile başlamanın sonuçlarını atlamamak gerek. Galatasaray stoperler üzerinden top çıkaramadı. Ama Başakşehir’in ilk yarıda isabetli şutu ve korneri yoktu.

Gecenin sorusu

Gecenin sorusu Emre Belözoğlu’ndan geldi. Sert itirazdan sarı kartı gördükten sonra elini kalem yapıp ağzıyla ‘Yaz bunları’ diyen Emre acaba kime, ne demek istedi?

Maçın starı

Mariano ilk yarıda Elia ve Clichy’nin koridorunda sıkışsa da maçın rengini belirleyen oyuncu olmayı başardı. İkinci yarıda sağ kenarda bağımsızlığını ilan etti, harika da bir gol attı.

Maçın olayı

Başakşehir bu sezon 5. kez yüzde 50’nin altında topla oynadı ve ilk kez kaybetti. Fenerbahçe, Beşiktaş, Göztepe ve Galatasaray’ı (İlk maç) yenebilen Avcı, ilk kez ‘top sende’ oyununu kazanamadı.

Kısa mesaj

Terim'in bundan sonrası için iç saha dış saha dengesini kurması şart. 31. haftadaki Beşiktaş derbisi şampiyonun rengini belirginleştirir.

YORUM YAZ