MENÜ

Antrenörlerin maçı

Abone Ol Google News

Süper Kupa finalinde İtalyan meslektaşına karşı bariz bir taktiksel üstünlük kuran İsmail Kartal ile Rosenborg ve Saint Etienne maçlarında büyük bir antrenörlük sınavı veren Tolunay Kafkas’ın mücadelesi vardı Kadıköy’de.

Haberin Devamı

Luis Van Gaal, 2014 Şubat'ında Hollanda Milli Takımı'nı Dünya Kupası'na büyük bir titizlikle hazırlıyordu. Sahip olduğu oyuncu grubunun favori gösterilmeyecek kalibrede olduğunu bildiğinden Janmaat-De Vrij-Vlaar-İndi ve Blind'li bir savunma hattının üzerine 5-3-2'yi inşa etmişti. Benzerini Meksika ile deneyimleyen Miguel Herrera, Dünya Kupası’na renk katmakla kalmayıp Hollanda’nın karşısına dikildiğinde Van Gaal’i kurtaran Portekizli hakem Proença olmuştu.

Cezalı olmasına rağmen Tolunay Kafkas da Fenerbahçe karşısında Yiğit'i stoperlerin arasına gömerek, Van Gaal'in sistemini takımına uyarladı. Böylelikle stoperlerin topla oynama yüzdesini artırdı, pas trafiğinin sorunsuz başlamasını planladı.

Karabük çıkarken Kuyt'ın kaptığı top Kafkas'ın Emenike'nin defans arkası koşularını kesmek için yaptığı tüm planı yerle yeksan etti. Nijeryalı bu ligin en çabuk mesafe kat eden forveti. Kuyt'tan aldığı topla beklemediği bir koridor buldu karşısında ve tam bir santrfor vuruşuyla golü yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe iç sahada coşkuyla topun arkasına geçmeye çok alışık. Sarı-Lacivertli bu coşkudan mahrum bırakacak tek yol onlara karşı sertlikten değil, alan bırakmamaktan geçiyor. Zira defalarca test edildiği üzere sertlik Emre ve arkadaşlarını daha da coşturuyor.
Kestirmeden söyleyeyim, Diego Ribas fizik olarak hazır olduğu sürece bu takımda oynar. Fakat Meireles Karabük karşısındaki formunu korursa, Kuyt’ın atletik performansı sürerse, Emenike atmaya devam ederse İsmail Kartal Diego’ya yer bulmak için sabahlara kadar uykusuz kalır.

Yani Diego’nun varlığı İsmail hoca açısından avantaj mı dezavantaj mı doğrusu bunu zaman gösterecek. Alex Ferguson, futbolcuları bir grup yüksek egolu milyoner olarak tanımlar. Şayet Emenike gol attığı bir maçta oyundan çıkmayı sorun etmeyecekse Kartal’ın işi hiç zor olmaz. Ya da Emre, yorulup ayakları gitmediğinde tabelada numarasını görüp Alper’i alkışlarsa.

İsmail Kartal’ın Diego’yu oyuna sürdükten sonra takımının oyun kurgusunu 3 kez değiştirmesi uzun zamandır Sarı-Lacivertli camianın alışık olmadığı bir davranış şekli. Diego, yüksek potansiyelli bir hücum oyuncusu. Fiziki açıdan da çok güçlü. Bazen bir kanat oyuncusu bazen de temaslı oyuna boyun eğmeyen bir 10 numaraya dönüşebiliyor. Fakat bu değişimler, takım kazandığı sürece gündeme gelmez. Ama kaybettiği gün bu takımla bu kadar oynanır mı diye Kartal’a eleştiriler gelmeye başlar. Başta oyundan aldığı futbolcularca olmak üzere. Hele de ortada çok taze bir Mancini örneği varken.

YORUM YAZ