MENÜ

Anormal değişim!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk 15 dakikası futbol maçından ziyade tenis maçı gibi geçti. To p bir o kaleye bir bu kaleye giderken Eto’o’nun istasyon rolü, orta saha akışkanlığını sağladı. Antalya’nın oynadığı oyunu ligde deneyen takım bulmak bile zor. Çok efor gerektiren, sahanın her yerinde baskı ve bire bir oynama esasına dayalı bu oyunu Rıza Çalımbay ’ın Galatasaray’a karşı son ana kadar sürdürebilmesi büyük başarı.

Belhanda çabuk düştü

Fernando ve Ndiaye hücum hazırlığı yaparken Maicon’un cesaretle topu istemesi ve Antalya orta sahasının göbeğindeki Belhanda’ya geçirebilmesi hücum için çok ekstra fırsatlar yarattı. Belhanda çok özellikli bir oyuncu. Genelde markajdan çıkmakta zorlansa da rakibin göbeğinde en küçük boşluğu göre bilecek kadar zeki. Rodrigez’e attığı pasla Antalya savunmasını çare siz bıraktı. Elbette Antalya stoperi Diego’nun kanıksanmış savrukluğunun rolü nü unutmayalım. Fakat Belhanda’nın temaslı oynayan Antalya’ya karşı çabuk pes etmesi belki de Galatasaray ’ı geriye ya slayan ilk unsurdu.

Solda mayın var!

Galatasaray sol kenardan neredeyse hiç top getirmedi. Linnes ile To lga ve bazen de Belhanda sol kanada krampon izi bile bıra kmadılar. Feghouli ve Latovlevici ile seviyeyi bir basamak yukarıya çekmeleri mümkün. Ama ikinci yarıda Antalya momentumu ele almışken Belhanda-Feghouli değişikliği gere kirdi, oyun bunu istiyordu. Belhanda sola To lga merkeze geçtiğinde topun hakimiye tini tamamen yitirdiler. Son yarım saat için Selçuk-Ndiaye değişimi topu geri alma hamlesi gibi görünse de takımı tamamen geri yasladı. Galatasaray kadrosunu baştan aşağı değiştirse de takımda değişmeyen tek şey duran to ptan yenen goller. Tu dor, duran top savunmasını çözemiyorsa en azından rakiplere daha az faul yapıp, korner şansı vermek zorunda. Ama Anta lya tam 10 korner atarken Galatasaray köşe göndere gitmedi bile.

Zemin kriteri şart

Karabük’ten sonra Antalya’nın zemini de feciydi. Her kulübün neredeys e yeni stadı var ama hala 3. dünya zeminlerinde futbol oy nanıyor. TFF’nin en az mali kriterler kadar keskin kuralları zemin için getirmesinin vakti geldi sanırım. Futbolu geliştirecek ve daha izlenir hale getireceksek her kulübün hibrit çime geçişini Süper Lig’e katılım kriterlerine ekleyelim. Maliye ti mi? Merak etmeyin saçma bir transferden çok daha ucuz.

YORUM YAZ