MENÜ

Adem haketse de Falcao oynar

Abone Ol Google News

Galatasaray yıllardır Kadıköy’de kazanamıyor olsa da Fenerbahçe’yi yenemediği bu süreçte en çok şampiyon olan takım unvanını elde etti. Son 20 yılda Galatasaray 9, Fenerbahçe 6 kez ligi kazandı. O yüzden şimdi Fatih Terim’e Kadıköy’de kazanmak mı, sezon sonu şampiyonluk mu diye sorulsa cevabı kestirmek güç olmasa gerek. Galatasaraylı futbolcuların Kadıköy endişesinden kurtulması için Terim’in bu argümanı kullanacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Falcao ve Onyekuru planı

Adem Büyük’ün son dönem performansı saygıyı hak ediyor olsa da Kadıköy’de Falcao’nun oynayacağını düşünüyorum. Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır klişesi Falcao’yu öne çıkarıyor. Fenerbahçe’nin yumuşak karnının savunması olduğu bilinen bir durumken, Falcao’nun topu Serdar’a yönlendirmesi derbide hayli belirleyici olabilir. Fenerbahçe iç sahada topa her rakibinden daha fazla sahip oluyor, yine topu alacaktır. Falcao’nun futbol bilgi ve sezgisi Onyekuru’ya geniş alanlar yaratabilir.

Galatasaray hıza mecbur

Fatih Terim, Fenerbahçe’de Gustavo ve Emre’nin yokluğunu değerlendirmek için oyunu hızlandıracak bir formül üzerinde duracaktır. Galatasaray’da Sarrachi sol bekte oynayabilecek duruma gelirse derbide birçok parametre değişebilir. Mariano’nun formu Sarrachi’nin öne oynama yeteneği, Galatasaray’ın en büyük artısı. Kadıköy’de Terim’in her zamankinden daha fazla hıza ihtiyacı olacağı için iki bekinden alacağı performans Onyekuru ve Falcao’nun topla buluşma sayılarını belirleyecek.

Haberin Devamı

Emniyet için Donk

Lemina’nın sakatlığı orta sahada bir boşluk yaratacaktır. Bunu minimize etmek için Terim’in önünde iki güçlü seçenek duruyor. İlki Donk’un ön liberoya geçmesi, arkada Marcao ve Ahmet’e duvar olması, yüksek toplar için sahada bir fazla uzun olarak kalması. İkinci seçenek ise Belhanda’nın Montpellier dönemindeki rolüne dönüp ön liberoya geçmesi. İkinci seçenek Belhanda’nın formu ve agresifliği düşünüldüğünde daha riskli görünüyor. Elbette risk büyürse kazanç da büyüyebilir, ama Kadıköy’de Terim’in daha emniyetli bir yol seçme ihtimalini güçlendiriyor.

YORUM YAZ