MENÜ

7.'lik taşları oynatır

Abone Ol Google News

Fenerbahçe geçen sezonu 17.’likten gelip 6. bitirdiği için taraftar durumu anlayışla karşıladı. Yönetime de takıma da yeni bir kredi açtı. Fakat artık taraftarın kredisi limite geldi. Son Gençlerbirliği beraberliği ile Sivas mağlubiyeti Fenerbahçe’yi lig 7.’liğine itti. Kaldı 2 hafta. Bu hafta Beşiktaş deplasmanı, son hafta küme düşme hattındaki Rize maçları hem taraftar nezdinde krediyi bitirir hem de bir çok kelleyi alabilir. Çok kolay olmasa da Fenerbahçe’nin ligi ilk 5’te bitirmekten başka çaresi yok gibi görünüyor. Elbette 6 puanı alıp rakiplerinin puan kaybetmesi şartıyla.

Haberin Devamı

Savunma felaket

Fenerbahçe, Ersun Yanal’lı 203-14 sezonu ile Aykut Kocaman’lı 2017-18 sezonları arasında bir sezonda ortalama 31.4 gol yemiş. Fakat son iki sezonda yediği gol ortalaması 43.5. Bu istatistikteki inanılmaz değişim Fenerbahçe’nin neden bu durumda olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Sarı-Lacivertli takımın en temel sorunu kalecisinden başlayarak takım savunması. Ama özellikle de savunma hattı. Yönetimin tüm konsantrasyonunu savunmaya vermesi kaçınılmaz. Emre Belözoğlu da durumun fazlasıyla farkındaysa önce bu takıma dominant bir stoper ardından da sağ bek ve sol bek transferleri yapılmalı. Başka türlü bu yarayı kapatmak pek mümkün görülmüyor.

Haberin Devamı

Ömer Faruk neden toptan uzak?

Ömer Faruk’un 16 yaşında ilk 11’de Sivas karşısında sahaya çıkması oyuncunun gelişimi için önemsenmeli elbette. Fakat Sivas’a karşı 62 dakika sahada kalan bir orta sahanın sadece 22 kez topla buluşması kafa karıştırıcı. Bunun üç sebebi olduğu düşünülür; 1-Oyuncuya takım arkadaşlarının güven duymaması ve pas tercihini tecrübeden yana kullanmaları. 22-Oyuncunun yaşadığı özgüven sorunundan arayışa girmemesi. 3-Topa göre pozisyon alma konusunda zayıf olması. Bir kıyaslama yapacak olursak oyunda 28 dakika kalan Emre 38, sadece 2 dakika oynayan Allahyar 6, son 6 dakikada görev alan Tolga Ciğerci 10 kez topla buluşmuş. Bu da demek oluyor ki, takımın orta sahası olarak Ömer Faruk için bu üç kriterde geçerli. Oldukça yetenekli zira topla buluştuğu kısa sürede 3/4 adam geçme ile farkını gösterebilmiş. Henüz 16 yaşında ve gelişim için oynamak zorunda. Elbette takımın ona saha içinde daha fazla güvenip şans vermesi şartıyla.

YORUM YAZ