MENÜ

46 gol yemenin izahı zor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Ersun Yanal’la geçen sezonu 17. sıradan gelip 6. sırada bitirdiğinde taraftar nezdinde hala kredisi vardı. Fakat bu sezonu 7. bitirmek Fenerbahçe adına büyük bir başarısızlık. Bu sezonu geçen sezondan çok ayırmıyorum. Çünkü birbirine çok benzeyen iki sezon performans izledik. 2013/14 sezonundan Aykut Kocamanlı 2017/18’in bitimine kadar ortalama 31,5 gol yiyen Fenerbahçe ne hikmetse son iki sezon kalesinde ortalama 45 gol gördü. Geçen sezon 44 gol yiyerek tarihe geçen Sarı-Lacivertliler bu yıl tam 46 gol yiyerek kendi rekorunu olumsuz şekilde geliştirdi! İşte bunun izahı kolay değil.

Haberin Devamı

Yeni ama mantıklı kadro!

Fenerbahçe’nin ciddi bir kadro değişimine ihtiyacı var. Ve yeni sportif yapının işe savunmadan başlaması kaçınılmaz. Bu takımın öncelikle dominant bir stopere ihtiyacı var. Hasan Ali kalmak kaydıyla önüne bir sol bek, Dirar’ın yerine sağ bek almak zorundalar. Yeni sezonda Emre Belözoğlu ve yeni Fenerbahçe antrenörünün Ferdi Kadıoğlu üzerine plan yapması işleri kolaylaştırabilir.

Haberin Devamı

Kabus son buldu

Gelelim sezonun son maçına. Resmen kabus gibi geçen bir sezonun son 90 dakikasına. Fenerbahçe Emre önderliğinde maçın momentumunu her şeye rağmen elinde tuttu. Emre’nin futbol kariyerini penaltıdan da olsa golle bitirmesi en büyük şansıydı. Fakat o oyundan çıktıktan sonra işler sahada karmaşık bir hal aldı. Rize hücumda daha net akınlar geliştirdi ve neredeyse iki kat daha fazla şut denedi. Oyunun son bölümlerinde sahada iyice gençleşen Fenerbahçe maçı kazanmasına rağmen ligi 7. bitirirken, Rize kaybetmesine karşın ligde kalabildi.

Bir devrin sonu

Dile kolay. Emre Belözoğlu’nun tam 24 yıllık profesyonel futbol hayatı dün gece sonlandı. Fenerbahçe sahada onu çok arayacak ama o bundan sonra masada ter dökecek. Agresifliğiyle, fevri çıkışlarıyla saha içinde hayli sert bir futbolculuk yaşamı olan Emre’nin iyi bir sportif direktör olması Fenerbahçe’nin geleceği açısından son derece önemli. Emre Belözoğlu işe savunmadan başlayarak yeni bir kadro kurmak zorunda.

YORUM YAZ