MENÜ

38'lik Aslan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray için bir pas takımı demek ne kadar doğru bilmem ama ligde geçiş oyununu en iyi oynayan takım olduklarına şüphe yok. Kendi seyircileri önünde coşkulu bir başlangıç sonrası ilk golü set hücumundan buldular. Sonrası topa sahip olunca oyuna hükmedeceğini düşünen Hamza hoca adına hayli trajikti. Galatasaray sahasına geldikleri her pozisyonda kolay top kayıplarıyla kendi kalelerine kadar geri koşmak zorunda kaldılar. Nitekim Galatasaray, harika iki ‘geçiş golü’ daha atarak 38’de maçı bitirdi. 40’ta Hamzaoğlu’nun sol bek ve forvet arkasını çıkarıp iki forvet sokmasıyla oyunun rengi değişti. Kalan 50 dakikada az pozisyonlu sıkışık bir oyun izledik.

Sahadaki 22 futbolcu içinde en iştahlısı Gomis’ti. İkinci golünü Rodrigues’in harika asistiyle atmış olabilir ama ilk golde ekmeğini taştan çıkardı. Gomis açık ara Türkiye’nin en iyi santrforu. Marsilya’da Rudi Garcia ve eski takım arkadaşları kafalarını taşlara vuruyor.

Gecenin sorusu

Galatasaray evinde en fazla puan (31) toplayan takım. Ama ilk 5 içinde en kötü deplasman performansı (13) yine onlarda. Son 6 deplasmanın 5’ini kaybettiler. Şampiyonluk için evde aslan olmak yeter mi?

Maçın starı

Rodrigues ilk yarı harika iş çıkardı. Gomis’in attığı iki golün mimarıydı. Ama maçın yıldızı Gomis’ti. Vücut koordinasyonu, sezgisi, vuruş kalitesi, enerjisi ve devamlılığıyla A kalite bir santrfor. Sadece maçın değil Türkiye Ligi’nin en iyisi.

Maçın olayı

38’de 3. Galatasaray golü geldikten sonra Hamza hoca sol beki Musa ile Danilo’yu çıkarıp santrfor Emre ile sağ açık Jevtoviç’i alarak oyunu dengeledi. Kalan 50 dakikayı 0-0 bitirmesini bu değişime borçlu.

Kısa mesaj

Antalyaspor ‘bir futbol kulübü nasıl batar’ adlı filmi izletiyor. Eto’o bir proje transferdi, tuttu. Nasri fiyaskosunun bedeli ağır olacağa benziyor. Yönetim değişti, 3. hoca takımın başında ve Antalyaspor için tehlike kapıda.

YORUM YAZ