MENÜ

10 numaran yoksa bu macera niye?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eskiden, yokluk zamanlarında evde kahve az kalınca nohut tozu karıştırılıp misafire sunulurmuş. Tabii kahvenin yerini tutar mı? İçenler de edepten eline sağlık dermiş ev sahibine. Fenerbahçe’nin saha aritmetiği çok karışık. Orta sahası üretmiyor, bekleri dökülüyor, kalecisi formsuz, taraftarı küsmüş... Bunların hepsini anlarım ama 10 numarası yokken varmış gibi oynamasını anlamam. Kahve yoksa yok, çay yaparsın, olmadı su ver ama nohut tozuna gerek yok!

4-4-2 yasak galiba

Robin Van Persie, Advocaat’ın sahip olduğu en yetenekli santrfor. Sıradan bir forvet değil, haza santrfor. Ama geldiği günden beri ya sağlığı müsaade etmedi santrforluğunu göstermeye ya da antrenörleri. Advocaat’ın 4-2-3-1’inde mobil oyuncu görevi, Van Persie’yi gereksiz eforlara yöneltti. Souza’nın Topal’ın yanına gelip pas almak sonra 30 metre deparla Emenike’nin alanlarını daraltmak hiç Van Persie’ye göre değil. Çok uzun mesafelerde iyi niyetle oynamak Van Persie gibi enerjisi kıymetli oyuncuyu yorar. Nitekim yordu da. İç sahada hele de Ozan-Lens yokken RVP, 4-4-2’nin santrforu olur. Emenike çıkana kadar Advocaat’ın bu düzende ısrar etmesinin Pereira’nın RVP’yi sağ kanatta kullanmasından bir farkı yok.

RVP neden korner kullanır?

Fenerbahçe’nin, orta kalitesi Caner ile Gönül gittiği günden beri çok aşağılarda. Sorun buradan başlıyor aslında. Bek rotasyonundaki 4 oyuncunun da orta kalitesi çok düşük, o yüzden korner ve serbest vuruşlarda bir türlü doğru ayağı bulamıyorlar. Volkan Şen’in sol kornerleri kullanması bir noktaya kadar anlaşılır ama Van Persie’nin sağ kanatta kazanılan tüm duran toplara gitmesi anlaşılmaz. İkisi de ön direğe etkisiz kullanıyor. Attıkları taş, ürküttükleri kurbağaya değmiyor. Üstelik, Persie’nin kullandığı her duran top, Fenerbahçe’yi ceza sahasında bir eksik bırakıyor. Benzer sendromu İngiliz Milli Takımı EURO 2016’da yaşadı. Roy Hudgson kornerleri bile Harry Kane’e attırınca 2. turda evin yolunu tutmuşlardı.

Wiel, Advocaat’ı kaybedecek

Van Der Wiel kariyerindeki en kötü dönemi geçen sezon PSG’de geçirdiğini düşünüyorsa yanılıyor. Şu an Fenerbahçe’de daha kötü bir performansa imza atıyor. Alanya, golü kontratakla değil kalecisinden başlayan bir pas trafiğiyle buldu. Vagner Love, merkezden topu sol beki N’Skala’ya gönderdiğinde, Wiel’in bölgeyi kapatması gerekiyordu. Bunun için kontrol ve temas şart. Ama Wiel, daldığı için rakibe sadece eşlik etti. Wiel, PSG’deki son yılında Aurier kadro dışı kaldığında bile Blanc’ın formayı kendine değil stoper Marquinhos’a vermesini saygısızlık olarak değerlendirmişti. Futbolcu saygıyı teriyle, performansıyla kazanır. Böyle giderse hem Advocaat’ın saygısını hem de formasını kaybedecek.

YORUM YAZ