MENÜ

10 numara olsun çamurdan olsun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hayatta ya tercihlerinin bedelini ödersin ya ekmeğini yersin. Advocaat dün gece bu durumu iliklerine kadar yaşadı. Fenerbahçe açısından Başakşehir maçının taktiksel anlamda çok sert geçeceğini kestirmek güç değildi. Abdullah Avcı, Riekerink ve Şenol Güneş’e karşı agresif bir ön alan oyunuyla zor anlar yaşatmışken Advocaat’ın buralardan doğru analizler çıkarması maçın anahtarıydı. Ligin liderine karşı alınan bu üç puanı anlamak için önce Advocaat’ın oyuncu tercihlerine bakmak gerek. Fenerbahçe bu ligde topun karşısında en doğru duran ve ekmeğini kanatlardan çıkaran bir takım. Ama Başakşehir’e karşı ön alanda kalmak önemliydi. Advocaat’ın ilk 11’de Salih, Alper ve Fernandao tercihleri Fenerbahçe’yi senaryonun kahramanı yaptı.

Salih’in vasatı bile fark yarattı

Fenerbahçe 10 numaranın eksikliğini Alex’ten bu yana yaşıyor. Ersun Yanal döneminde Emre’nin üstün 8 numara oyunu sayesinde bu yokluğu hissetmemiş olsalar da Fenerbahçe için İsmail Kartal ve Pereira dönemlerinde kaçan şampiyonlukların önemli oranda sebebi 10 numara eksikliğiydi. Salih’in vasatına ulaşması bile fark yarattı. Fenerbahçe iki yıldır 2. top konforundan mahrumken Salih’in varlığı topun Başakşehir sahasında kalmasını sağladı. Bu Fenerbahçe’nin uzun zamandır yaşamadığı bir konfor.

Lens balansı kaydırdı

Lens, Fenerbahçe için gerçekten mucize adam. Avcı’nın tüm savunma konsantrasyonunu Lens’in üzerinde yoğunlaştırması Başakşehir’in balansını sola kaydırdı. Lens’i durdurmanın yolu onu çizgiye itmek. Bunun için Cengiz-Eren’in yetmeyeceği çok açıktı. Avcı da merkezden Emre’yi sola yatırınca Alper’e ters kanatta verimli alanlar kaldı. Planlandığı üzere Hasan Ali ile Alper’in ikili oyunları maçın anahtarı olabildi. Tabii Emre’ye de Başakşehir kariyerinin en kötü ilk yarısını yaşattı. karavaev ile kilitlendiler Düne kadar Fenerbahçe rakip ceza sahasındayken santrforun arkasında kalan ceza yayı tam bir bataklıktı. Salih ile Ozan bu bataklığı kuruttular. Hasan Ali’nin çevirdiği topu Salih indirdiğinde Ozan’ın ceza yayı üzerinden attığı şut gol olduysa işte bunu kuruttukları bataklığa borçlular. Ozan’ın sakatlığı Advocaat’ı Karavaev değişikliğine zorlamış olabilir. Ama bu hamlenin devamı Fenerbahçe’yi fabrika ayarlarına döndürdü. Lens sola, Alper merkeze geçip Salih de oyundan çıkınca, iş tamamen forvet koşularına endekslendi. Bu da alışılagelmiş santrfor yalnızlığını yarattı. Yani bu maçın bize anlattığı fikir çok net; ‘10 numara olsun çamurdan olsun’...

YORUM YAZ