MENÜ

10 numara mesaj!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Advocaat’ın başlangıç kadrosu, maçı içinde bolca mesaj barındıran Spielberg filmine çevirdi. Sezonun ilk yarısında kadroyu senaryoya değil senaryoyu kadroya uyarlayarak fark yaratan Hollandalı’nın Ozan ve Aatif tercihi açıkça ‘10 numara isterim’ mesajıydı. Aatif solda başladı etkisizdi, Topal sakatlanıp Karavaev girince merkeze geldi, tel tel döküldü. Advocaat, Alper’i almak yerine Aatif’ı merkeze çekerek yönetime alttan mesaj gönderdi, taraftar da ıslıklayarak Aatif’a.

Transfer kaçınılmaz

Kanarya’nın oyunu deplasmanda işe yarar, yarıyor da. Asıl sıkıntı iç sahada. İlk 17 haftada kaybedilen 19 puanın 11’i Kadıköy’de. Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’i bir kenara bırakırsak, Fenerbahçe’nin ligdeki rakiplerinin tamamına karşı Kadıköy’de baskı oyunu oynaması gerekecek. Aksi, kazanılsa bile taraftarı mutlu etmiyor. Dün dönen toplara vuran ya da 2. topu alıp boş oyuncuyu bulan 10 numaranın yokluğunu çok hissettiler. Kayseri, Bursa, Alanya kazalarında da bunu yaşadılar. İşte en çok da bunu yenmek için merkeze üreten oyuncu şart. Yönetimin her işini bırakıp oyuna şekil veren, topun önde kalmasını sağlayan, dönen 2. toplara vuran bir 10 numara alması kaçınılmaz. Yoksa sadece Lens’in ayağına bakmaya devam ederler.

Yorum zaafiyeti

Souza’nın ceza sahası içinde bileğine aldığı darbe çok net. Hakemin de görüş açısında. Pozisyon penaltı. ‘Hakem aşağı hakem yukarı’cı olmadığımı yazılarımı takip edenler iyi bilir. Olay Fenerbahçe meselesi değil ülkede bir hakem sorunsalı var. Hakemler kuralları doğal olarak biliyorlar, fizik olarak yeterliler, pozisyonların içindeler, fakat yorum yetenekleri çok sınırlı, maalesef bu yüzden benzer pozisyona farklı kararlar çıkıyor. Fenerbahçe ile taraftarı arasına yağan karın erimesi için nisan ayını beklemek gerekecekse bu sezon zor biter. Fenerbahçe taraftarının sosyal medya etkinliği tribüne yansımıyor ne hikmetse. Eskiden tribün kapalı gişe olurdu, sezon başlarında kombine bulabilmek için yönetimde tanıdık arayanların sayısı dün gece tribüne gelenlerden fazlaydı. Şimdi maç saati tribünler değil Twitter yıkılıyor. Bu konuda taraftar kadar yönetim de taşın altına elini koymalı!

YORUM YAZ